Eveniment-Social

CAS Iasi a majorat bugetele spitalelor, pentru a acoperi majorarea salariala de 25%

Publicat: 17 nov. 2015
1

Toate spitalele din Iasi au primit fonduri suplimentare de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS), pentru a acoperi majorarea salariala de 25 la suta care s-a aplicat incepand cu 1 octombrie 2015. Lunar, pentru toate unitatile medicale, a fost alocata suma de 7 milioane lei.

„Spitalele au primit separat fonduri pentru cheltuielile destinate majorarii salariale de 25%. Banii sunt din fondurile casei de asigurari si nu au nicio legatura cu bugetele unitatilor medicale. S-a vehiculat ca s-ar lua bani de la medicamente sau materiale sanitare, ca sa se acopere majorarea salariala. Asa ceva nu exista. Banii pentru majorarea salariilor au fost alocati separat de buget, pentru a nu afecta calitatea actului medical. Toate spitalele au bani pana la sfarsitul anului sa acopere toate cheltuielile”, a declarat ec. Robert Danca, presedinte-director general la CAS Iasi.

De asemenea, CAS Iasi a majorat bugetele si pentru programele nationale de sanatate, dar si alte servicii medicale. Comparativ cu anul 2014, pentru unele programe nationale de sanatate, bugetele au crescut chiar si cu 70%. De exemplu, anul trecut, pentru programul national de oncologie s-a alocat suma de 87.505 lei, iar anul acesta s-a majorat la 114.885,98 lei, iar pentru programul national de boli cardiovasculare, fondurile au fost majorate de la 8.780 lei la 12.043,20 lei. „Majorararea bugetelor programelor nationale de sanatate ar trebui sa duca la o scadere a listelor de asteptare. Acest plus de finantare este in beneficiul asiguratilor, dar si al medicilor”, a spus Robert Danca.
Adauga un comentariu