Magazin

Cartoful, o sursa exceptionala de vitamine si minerale

Publicat: 17 mai 2012
1
Cartoful, leguma cu un renume putin magulitor, considerat mancarea saracului, este o sursa extraordinara de nutrienti, vitamine si minerale si este mult mai benefic pentru organism decat broccoli, sfecla, bananele, nucile si avocado, recomandate de nutritionisti, conform unui studiu al unor cercetatori britanici, potrivit agentiei de stiri Agerpres.
Astfel, cartoful este, potrivit expertilor, cel mai ieftin si dietetic produs. Mai mult, ei recomanda consumul acestei legume de doua ori pe zi, ceea ce poate contribui la normalizarea tensiunii arteriale, asigurand ca un consum frecvent al acestor tuberculi nu va duce la cresterea in greutate in cazul in care la prepararea lor nu se foloseste grasime in exces. 
Un cartof mediu fiert in coaja contine de cinci ori mai multe fibre decat o banana si asigura un aport de vitamina C de trei ori mai mare decat un fruct de avocado. 
De asemenea, oamenii de stiinta au stabilit ca acesta contine si o cantitate mai mare de seleniu decat semintele de floarea soarelui si nucile. 
Cartoful surclaseaza in privinta elementelor vitale pentru organism multe din legumele preferate de nutritionisti si care sunt la moda, precum broccoli, avocado etc., mai spun ei. 
Inclus in alimentatia de zi cu zi, cartoful face inutil consumul de diferite suplimente de vitamine, deoarece asigura organismul cu o gama larga de diversi nutrienti, asigura cercetatorii britanici.Adauga un comentariu