Magazin

Care sunt CEI MAI CUNOSCUTI ingeri si demoni imaginati de oameni

Publicat: 07 aug. 2014
1
Entitatile de mai jos au fost vreme de secole personajele principale ale invataturilor ezoterice si exoterice, parte din traditii de presupusa inspiratie divina, fie ca fiinte concrete sau proiectii psihologice ale ingerilor si demonilor mentali.
Uriel – Unul dintre cei sapte arhangheli crestini, Uriel joaca un rol important in salvarea de la moarte a varului lui Iisus, Ioan Botezatorul, in timpul uciderii pruncilor. El ii conduce pe Ioan si pe mama sa Elisabeta catre familia sfanta dupa fuga in Egipt. Reuniunea lor este reprezentata de Leonardo da Vinci in lucrarea „Fecioara intre stanci’. In traditia mistica iudaica Uriel este considerat si ingerul duminical sau ingerul poeziei.
Citeste si:10 dintre cele mai ciudate fobii din lume!
 Azrael – arhanghelul mortii in traditia islamica, de obicei identificat cu ingerul mortii din iudaism si crestinism. Are patru fete pentru a privi spre toate punctele cardinale, 4000 de aripi si tot corpul sau este alcatuit din ochi si limbi, al caror numar corespunde numarului de oameni care locuiesc pe pamant. El va fi ultimul ce va muri, inregistrand si stergand constant numele tuturor celor care se nasc si mor.
Gabriel – in crestinism si Islam vesteste nasterea lui Iisus. Musulmanii il considera intermediarul dintre Mahomed si Dumnezeu in momentul revelatiei Coranului, cand este cunoscut drept Jibril. Credinta in ingeri este unul dintre stalpii traditiei islamice. Mormonii il asociaza si cu Noe, care ar fi intruchiparea fizica a aceleiasi entitati care face parte din taramul superior spiritual. Gabriel este mentionat doar de doua ori in Noul Testament, pasajul „Eu sunt Gabriel, care sta in fata lui Dumnezeu (Luca 1:19)” inducand unor teologi ideea ca ar ocupa rangul cel mai de sus in ierarhia ingereasca, totusi este un inger de rangul opt din cele noua existente: serafimii, heruvimii, tronurile, stapaniile, domniile, puterile, incepatoriile, arhanghelii si ingerii.
Citeste si: Omul amfibie
Incubus/Succubus – demoni care salasluiesc in visele oamenilor pentru a intretine relatii sexuale cu acestia. O astfel de intalnire ar fi avut ca rezultat nasterea lui Merlin din legenda arthuriana. Succubus, spirite vampirice din legendele medievale, sunt foarte atragatoare, suprasexualizate si starnesc apetitul barbatilor carora le consuma toata energia ducand chiar la moartea victimei.
Metatron – asociat in principiu cu iudaismul. Zoharul, carte cabalistica atribuita lui Simeon ben Iochai, il identifica cu ingerul care a supravegheat exodul din Egipt al evreilor. Multe traditii ezoterice sustin ca de fapt ar fi scribul lui Dumnezeu, ca are un simt al umorului bine dezvoltat si ca uneori devine neascultator. Metatron are ca simbol ciocanul fierarului, care inseamna distrugerea realitatilor in vederea renasterii.
Serafim – in traditia iudeo-crestina Biblia numeste putini ingeri individualizati: Mihail – printul ingeresc, Gabriel – arhanghelul Bunei Vestiri, reinvierii, compasiunii, revelatiei si mortii, Satana – cel cazut. Ordinul serafimilor este cel mai important intrucat ei se afla in imediata apropiere fata de Dumnezeu. Sunt adesea reprezentati inconjurati de foc, symbol al iubirii arzande pentru divinitate. Lui Isaia i se arata ca niste fiinte cu sase aripi. Traditia spune ca au fost primii creati de Dumnezeu, pentru a permite autocunoasterea divina prin existenta si experientele lor.
Citeste si:Sigur nu stiai asta! Iata de ce ai uitat o parte din copilaria ta
 Babalon – paznicul abisurilor, femeia stacojie, mama monstruozitatilor. Locul pe care il ocupa in Apocalipsa lui Ioan si magia enohiana i-a inspirit pe ocultisti sa o numeasca femeia care a reusit sa se elibereze, in cadrul sistemului mistic Thelema. Adoratia sa a culminat intr-o serie de ritualuri care au avut loc in ianuarie 1946 la initiativa lui Jack Parsons si a partenerului sau Frater H. Scopul lor era invocarea si manifestarea lui Babalon, apoi conceptia unui copil care sa aduca eonul lui Horus si prabusirea tuturor sistemelor religioase. Succesul ritualurilor este inca dezbatut, in conditiile in care Parsons moare in conditii misterioase si frater H., nimeni altul decat Ron Hubbard, fondatorul scientologiei, fuge cu sotia si banii acestuia.
Moroni – numele dat de Joseph Smith unui inger care i-ar fi aparut de mai multe ori in 1820. Smith credea ca este pastratorul placilor de aur pe care era scrisa Cartea Mormonilor intr-un alfabet ciudat la care se refera drept „egiptean reformat’. Smith le-a ascuns si tradus in engleza de tip King James printre altele si cu ajutorul unei pietre magice…Teologia mormona sustine ca in momentul finalizarii Moroni ar fi luat cu el in ceruri placile. In 1826 un tribunal din New York il acuza pe Smith ca ar fi un impostor.
Citeste si: Fobii inspaimantatoare pentru unii si total necunoscute de altii
Choronzon – in sistemul religios al lui Aleister Crowley, Thelema, sarpele Choronzon salasluieste in abis si este principalul obstacol dintre magician si iluminarea suprema. Choronzonul mai este cunoscut si ca „demonul dispersarii’ si Crowley il descrie ca „o personificare temporara a fortelor haotice si demente ale abisului’. Numele, desi popularizat de Aleister, apare prima data in documentele enohiene ale lui John Dee, sfetnic al Elisabetei I a Angliei, unde Choronzon este sinonim sarpelui din gradina Edenului.
Lucifer – purtatorul luminii, adesea cu referire la Venus/Luceafarul si la regele Babilonului (Isaia 14:12) asociat metaforic printului intunericului. Lucifer inseamna mai degraba starea din care a cazut decat numele propriu-zis al diavolului. Metafora Luceafarului este relevanta pentru a puncta caderea, atunci cand planeta dispare in lumina diminetii, asa cum diavolul paraseste raiul. In mod interesant cuvantul se foloseste si cu referire la Iisus (Petru, 2, 1:19).
Sursa: historia.ro



Adauga un comentariu