National

Care e legatura dintre Paszkany si ziarul Adevarul?

Publicat: 31 aug. 2012
1

Cei mai multi se asteptau ca Dinu Patriciu sa fie condamnat, in ce priveste dosarul Rompetrol, acuzat fiind, printre altele, de delapidare si spalare de bani. Surpriza, insa. Zilele trecute, omul de afaceri a fost achitat de Tribunalul Bucuresti. Sunt voci care spun ca asta s-a intamplat si pentru ca, de cativa ani, Dinu Patriciu a pus Adevarul cu arme, bagaje si Gregoire L’Ecrivain (numele „de scena” al lui Grigore Cartianu) in slujba lui Traian Basescu.

Numai ca, satul de probleme si de sutele de milioane de euro cheltuite cu Adevarul, Dinu Patriciu ar fi renuntat de curand la ziar, acesta apartinand acum, de fapt, dar fara acte, patronului lui CFR Cluj, Arpad Paszkany, sustin sursele Jurnalul.ro. De asemenea, circula deja zvonul ca tranzactia s-ar fi perfectat cu tot cu acte azi-noapte.

Terenul pentru aceasta operatiune de vanzare-cumparare pare sa se fi pregatit din timp, sustin aceleasi surse, inca de acum cateva luni, daca tinem cont si de faptul ca, pentru realizarea unor emisiuni pentru anumite studiouri teritoriale apartinand lui Paszkany, Patriciu i-ar fi pus acestuia la dispozitie aparatura performanta achizitionata de Adevarul Holding acum cativa ani, in vederea lansarii unui post de televiziune care, de altfel, nu s-a mai lansat niciodata.

De asemenea, la 1 august, redactor-sef al ziarului Adevarul a fost numit Mihnea Maruta, care a sosit la Bucuresti direct de la Cluj-Napoca. Maruta a fost, intre 2007 si 2008 redactor-sef la Cotidianul, ulterior retragandu-se acasa, la Cluj. In ultimul an el s-a ocupat de proiectul oradecluj.ro. Si uite-asa se inchide cercul, grupul de la Cluj, fie din PDL, fie din PSD, fie din PNL, fie el din orice formatiune, continua sa faca politica regimului Basescu si a acolitilor sai, acum si prin organul Adevarul.

Sursa: jurnalul.ro
Adauga un comentariu