Eveniment-Social

Cardul european pentru dizabilitate, in dezbatere deschisa la Iasi

Publicat: 15 apr. 2016
1

La Iasi va fi prezentat un nou proiect pentru persoanele cu dizabilitati. In data de 19 aprilie, incepand cu ora 10:30, la Centrul de Incluziune Sociala din Iasi va avea loc dezbaterea ce are ca tema elaborarea metodologiei de acordare a Cardului european pentru dizabilitate. Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati (ANPD)  a implementat in luna februarie proiectul intitulat „Asigurarea mobilitatii pentru persoanele cu dizabilitati in Romania si Europa”, proiect ce este finantat de Comisia Europeana.

Citeste si: Niciun barbat nu a vrut sa o ia de nevasta, insa intr-un final si-a gasit jumatatea! Astazi, toata lumea se uita ciudat la ei – VIDEO

„Proiectul reprezinta o contributie inovativa, la nivel european, prin facilitarea recunoasterii reciproce a dizabilitatii in Romania si in alte tari membre ale Uniunii Europene, participante la proiect in baza Cardului european pentru dizabilitate. Grupul tinta este reprezentat de 50.000 de persoane cu dizabilitati din Romania si persoanele cu dizabilitati din alte proiecte ale statelor membre UE participante care vor accesa in Romania pachetele nationale de beneficii”, povestesc reprezentantii ANPD. Titularii cardurilor vor avea acces in aceleasi conditii ca toti cetatenii cu dizabilitati ai statelor europene la evenimente culturale, sportive si timp liber, permitand in acest mod un tratament egal persoanelor cu dizabilitati si facilitatea mobilitatii europene.
Adauga un comentariu