Local

Caravana SMURD ajunge la Iasi si la Piatra Neamt

Publicat: 07 oct. 2016
1

Caravana “Fii pregatit!” va ajunge la Iasi sâmbata, 8 octombrie, si va fi amplasata, între orele 10:00–18:00, pe Bulevardul Stefan cel Mare, în Zona Mitropoliei Moldovei. În acelasi weekend, caravana va ajunge si la Piatra Neamt, pe 9 octombrie, si va fi amplasata, între orele 10:00–18:00, în Piata Stefan cel Mare, în fata Teatrului Tineretului, cu ocazia ceremoniilor prilejuite de înmânarea drapelului de lupta al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt.

Timp de doua zile, personalul ISU Iasi si Neamt vor organiza cursuri de pregatire a populatiei pentru acordarea de prim ajutor în situatii de urgenta. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundatii, incendii – si modul în care populatia se poate pregati pentru a le face fata. Centrul mobil are o sala de scolarizare cu o capacitate de 40 de persoane si este dotat cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficienta a cursantilor.

Aceasta este cea de-a XVI-a oprire a Caravanei „Fii pregatit!” într-un oras din România. În perioada urmatoare, traseul centrului mobil de instruire va trece prin Botosani (14-15 octombrie) si Buzau (22-23 octombrie). Cei care doresc sa participe la cursurile organizate în caravana se pot înscrie pe pagina de internet a Fundatiei pentru SMURD – ttp://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/. Caravana „Fii pregatit!” este un proiect al Fundatiei pentru SMURD, derulat cu sustinerea Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Citeste si :  A comis-o la 69 de ani. Ce a putut sa faca un sofer
Adauga un comentariu