Actualitate

Capul UMF Iasi a fost decapitat. Ministerul Educatiei cere interventia procurorilor – VIDEO

Publicat: 21 oct. 2015
1

@ Decizie asteptata in scandalul admiterii studentilor de alta nationalitate la Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi @ Rectorul Dragos Pieptu si-a dat demisia din functie, dupa ce zeci de studenti straini s-au trezit exclusi din universitate fara nicio explicatie @ Ministrul Educatiei a intervenit si el in acest scandal @ Saptamana viitoare va fi numit un nou rector @ Dosarele studentilor vor fi reevaluate pana pe 26 octombrie

Soc in scandalul admiterii studentilor straini de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. PopaIasi. Dupa zile de incertitudini, pare ca se face lumina in acest scandal, in care zeci de studenti de alte nationalitati s-au trezit exclusi din randurile universitatii dupa ce, initial, au fost admisi. Scandalul a degenerat insa, dupa ce si unele ambasade au cerut explicatii din partea conducerii universitatii. Ieri la Iasi a ajuns si ministrul Educatiei Nationale, Sorin Campeanu. Acesta s-a intalnit cu rectorul UMF, Dragos Pieptu, pentru a cere explicatii in legatura cu cele intamplate. Si ceea ce era previzibil s-a si intamplat. Rectorul Pieptu a anuntat ca demisioneaza din functie, in urma izbucnirii scandalului. In mod normal, daca Pieptu nu facea singur acest gest, el ar fi trebuit demis imediat. Urmatoarea care ar trebui sa-si piarda functia ar trebuit sa fie Doina Azoicai, decanul de la Medicina Generala, unde erau inscrisi cei mai multi dintre studentii cu probleme. „Din pacate, sunt grave deficiente de ordin managerial, care s-au soldat cu consecinte la nivelul procesului de admitere al studentilor straini. S-a plecat de la o nerespectare a ordinului de ministru ce prevede conditiile prin care se face admiterea studentilor straini si s-a continuat cu o viciere a unor punctaje. Dosarele vor fi reevaluate pana luni, 26 octombrie, cand va avea loc si sedinta de Senat. Se va stabili care vor fi studentii ce, pe baza unor reguli clare, vor fi admisi. „, a sustinut Sorin Campeanu.

Scandal diplomatic

Cei mai multi studenti care s-au trezit fara loc la UMF provin din Maroc. De altfel, ambasada acestui stat a cerut explicatii celor de la Iasi, un conflict diplomatic fiind iminent. Pieptu nu a mai stat pe ganduri si si-a bagat coada intre picioare. „Dupa cum este legea, toti vor primi banii integral, fara niciun comision. Consecinta este ca, spre fericirea multora, imi dau demisia. Si de luni, dupa Senat, va fi un nou rector si eu ma intorc la Chirurgie cu mare bucurie.”, a mentionat Dragos Pieptu.

Citeste si: Scandal cu ecou international la UMF Iasi! Studenti straini exclusi din universitate

Zeci de studenti straini au ramas neinmatriculati, in urma unor erori care s-ar fi strecurat in sistemul acestei institutii. In data de 5 octombrie, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi a publicat o lista cu cei 166 de studenti care au indeplinit conditiile de eligibilitate si au fost admisi, o parte dintre acestia achitand si taxele aferente, mai exact sume cuprinse intre 2.000 si 5.000 de euro. Pe 15 octombrie insa, facultatea a publicat pe site-ul sau o noua lista de pe care, de aceasta data, fara a prezenta niciun fel de explicatie, 45 de studenti marocani au fost exclusi.

Se cauta vinovatii

Ministrul Educatiei a sustinut ca va sesiza inclusiv Parchetul. Studentii, care au achitat mii de euro drept taxe catre UMF, s-au trezit brusc dati la o parte, in urma unei asa zise erori. Lucrurile se vor indrepta abia in zilele urmatoare. „Am solicitat ca cercetarea disciplinara a celor responsabili pentru aceste erori si fraude sa se faca intr-o maniera foarte rapida, iar sanctiunea sa fie cea mai inalta, si anume desfacerea contractului de munca. S-au viciat rezultatele unor evaluari. Se vor face plangeri. Organele statului abilitate vor analiza pe un alt palier aceste fapte. Vom vedea solutiile pentru compensarea celor care se simt nedreptatiti in urma acestor reevaluari”, a adaugat ministrul Campeanu.
Comentarii
  • masonul de pieptu face lege in umf impreuna cu gasca lui de sodomiti.Ia faceti o ancheta despre toti masoneii care spala bani si isi cumpara si vand functii pe subt mana.

  • Poate „nedreptatitii” studenti marocani vor spune organelor de ancheta si cui au dat spaga pt.modificarea punctajelor.Oare la „curata”facultate de stomatologie nu au fost cazuri de acest fel?

  • Este momentul de a scapa de intreaga gasca de la conducerea umf. Senatul acesta corupt format din toate neamurile si nulitatile lui Astarastoae trebuie desfiintat si organizate noi alegeri sub supravegherea Ministerului Educatiei, altfel banda de hoti vor alege un alt hot sau nulitate profesionala de tipul tov Stamatin sau tov Costea.

  • Domnule jurnalist, autor al acestui titlu,daca v-as spune ca ati creat si utilizat un pleonasm, probabil ca nu ati sti despre ce vorbesc. Va spun, deci, mai simplu: un cap nu este decapitat, ci ‘retezat’/’taiat’/etc. Of, limba noastra!

  • Către Dl. Rector Vulpe de la Universitatea Dr. Vicol:
    Va rog sa-i pregătiți lui Pieptu o sala de operație la Dvs. deoarece tocmai a declarat mai sus ca se întoarce la Chirurgie. Sala sa fie dotata cu multă alifie, dildo-uri si personal cu mușchi si tatuaje amator de fundulete pufoase si grăsuțe.

  • personalul ad-tiv inseamna directoarea Drugus cu toata gasca ei de hoti de la ad-tiv, contabilitate si tehnic dar nu ii pronunta nimeni numele si implicarea.
    de cand este ea directoare prestigiul umf a avut cel mai mult de suferit in plus nu a justificat ca are studii complete, nu a prezentat diploma in original nici la univ Cuza cand a vrut sa faca doctoratul si a fost respinsa

Adauga un comentariu