Local

Cantitati impresionante de tigari, confiscate de politistii de frontiera

Publicat: 12 iun. 2016
1

Zeci de mii de tigarete au fost confiscate zilele trecute, de la mai multi traficanti care incercau sa le introduca si sa le comercializeze pe piata neagra din Romania. La vama Albita, s-a prezentat pentru a intra in tara, cetateanul roman Valentin E., conducand un autoturism marca Peugeot.

La efectuarea unei verificari amanuntite asupra autoturismului, echipa comuna de control a descoperit 1.960 pachete de tigari, cu timbru de acciza Republica Moldova. De asemenea, politistii de frontiera au descoperit cu ajutorul cainelui politist peste 1.300 pachete de tigari ascunse in rezervorul si anvelopele unui autoturism condus de un cetatean din R. Moldova. Cetateanul moldovean Ion C. a fost oprit la vama, in timp ce conducea un autoturism marca Audi, inmatriculat in Bulgaria.

Pe timpul controlului de frontiera, cainele de serviciu Ofa, specializat in detectarea tutunului, a simtit prezenta mirosului specific, semnaland acest fapt politistului de frontiera. Astfel, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si inspectori vamali, a efectuat un control amanuntit asupra autoturismului, in urma caruia au fost descoperite, ascunse si nedeclarate, in rezervorul si anvelopele autoturismului, 27.000 de tigarete marca Plugarul, cu timbru de acciza Republica Moldova.

Si la vama Sculeni au fost facute capturi mari de tigari, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, un barbat cu cetatenie romana si Republica Moldova a incercat sa intre in tara conducand un autoturism marca Volkswagen. Oamenii legii au descoperit intr-un loc special amenajat, situat intre caroserie si rezervorul de combustibil al autoturismului, cantitatea de 9.000 tigarete.
Adauga un comentariu