International

Canicula a UCIS 122 de persoane

Publicat: 22 iun. 2015
1
Un val de caldura care s-a abatut asupra orasului Karachi, cel mai mare din Pakistan, si altor districte ale provinciei Sindh (sud) a facut cel putin 122 de morti cu incepere de sambata, a anuntat duminica secretarul departamentului sanatatii al provinciei, Saeed Mangnejo, citat de AFP. „De sambata, 114 persoane au decedat la si alte opt in trei districte din Sindh”, a declarat Saeed Mangnejo.
Temperatura la Karachi, mare oras portuar din sudul tarii, a atins sambata 45 de grade Celsius, aproape de recordul de 47 de grade Celsius inregistrat in iunie 1979. Guvernul provinciei Sindh a decretat starea de urgenta in toate spitalele si a anulat concediile echipelor medicale. Seful echipelor de urgenta de la spitalul public Jinnah, Seemin Jamali, a afirmat ca peste o suta de persoane au murit in institutia din subordinea sa. „Toate au incetat din viata din cauza unui stop cardiac„, a precizat el.
Efectele caniculei au fost agravate de intreruperi ale curentului electric care au afectat sistemul de distributie cu apa, potrivit serviciului public ce administreaza aprovizionarea cu apa a celor 20 de milioane de locuitori ai orasului. Premierul Nwaz Sharif a avertizat companiile de electricitate ca nu va tolera intreruperea curentului electric in perioada Ramadanului care a inceput saptamana trecuta, potrivit unui consilier din cadrul cabinetului sau.Adauga un comentariu