Actualitate

Candidatura surpriza pentru functia de rector la UMF. Un reputat chirurg intra in cursa

Publicat: 04 ian. 2016
1

@ Este singurul profesor care si-a inregistrat pana acum candidatura

Candidatura surpriza pentru postul de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa. Asta deoarece, in prima zi de depunere a candaturilor, s-a inscris in cursa reputatul chirurg Viorel Scripcariu, seful clinicii de chirurgie oncologica de la Institutul Regional de Oncologie Iasi. Intrarea prof. dr. Viorel Scripcariu constituie o surpriza pentru foarte multa lume, deoarece toate prognosticurile si planurile diferitelor tabere la care s-au afiliat cadrele didactice din UMF nu luasera in calcul si aceasta candidatura. Pana acum se discuta de candidatura prof. dr. Doina Azoicai, decan al Facultatii de Medicina, dar si a actualului rector interimar, prof. dr. Stefan Georgescu.

Prof. dr. Viorel Scripcariu a profesat ca medic primar de chirurgie generala, incepand cu anul 1988 pana in 1994, cand a devenit medic specialist de chirurgie generala. In anul 1977 a devenit medic primar. A profesat la Spitalul Sfantul Spiridon pana la deschiderea Institutului Regional de Oncologie, unde a preluat sefia clinicii de chirurgie. A inceput activitatea didactica in UMF in anul 1991, ca asistent universitar, iar in anul 1998 a devenit sef de lucrari. Devine conferentiar universitar in anul 2002 si obtine titlul de profesor in anul 2008. In UMF se vorbeste ca, intrarea in cursa a lui Viorel Scripcariu este o solutie de compromis, menita sa impace taberele formate in jurul potentialilor rectori.

De altfel, UMF Iasi are nevoie de o perioada de normalitate, in care vechile aversiuni sa fie lasate deoparte, tocmai pentru ca institutia de invatamant superior sa-si repare imaginea zguiduita de scandaluri de coruptie, declansate ca urmare a incriminarii in dosare instrumentate de DNA, a unor fosti rectori si decani. Potrivit deciziei Senatului UMF Iasi nr. 23 din data de 2.12.2015, alegerile se vor desfasura in perioada 4-22 ianuarie 2016. Astfel, in perioada 4-8 ianuarie se vor putea depune candidaturile pentru toate functiile si structurile de conducere ale institutiei de invatamant superior. In data de 15 ianuarie 2016 va avea loc primul tur de scrutin, iar pe 18 ianuarie cel de-al doilea tur, pentru voturile din departamente, pentru directori de departament si consiliile departamentale. In data de 22 ianuarie, respectiv pe 25 se vor desfasura cele doua tururi pentru alegerea consiliilor facultatilor a Senatului, dar si Rectorului.
Comentarii
  • Soluție de compromis?! Măi jurnalistul lui pește – știi ce înseamnă compromis? De unde ai scos-o? Se vorbește în UMF? Aiurea! Prof. Scripcariu nu este omul compromisurilor. Cât despre taberele care trebuie împăcate, se vor împăca singure cu ideea că n-au nici o șansă.

  • Scripcariu ajuns mare profesor si sef de clinica la IRO pe orice alte criterii mai putin cele ale competentei profesionale,mare chirurg in a pretinde spaga,cu o mediatizare excesiva facuta pe toate gardurile inceputa sub podul de la Galata ,mare amator in arta amorului si profesionist in a hartui femeile.Prof Padurariu e mic copil pe langa Scripcariu.Cu acest personaj in functia de rector puteti pune BRANDUL UNIVERSITATII CU NUMAR DE INVENTAR(in concordanta cu planul managerial)BORDEL DE 5 STELE.

Adauga un comentariu