Eveniment-Social

Cand au deschis capacul cutiei de vopsea, au ramas incremeniti. Teapa i-a costat scump

Publicat: 29 aug. 2014
1

@ Cei care doresc sa-si redecoreze casa pot fi pacaliti @ Tepe de milioane luate de ieseni @ Ce capcane ascund super ofertele din magazinele de profil

Ofertele speciale si reducerile nu ocolesc nici magazinele de amenajari interioare din Iasi. Promotiile pot ascunde insa si capcane pentru cei care nu sunt foarte familiarizati cu piata de profil. Calitatea scazuta a produselor poate face ca la finalul lucrarii sa constatati ca e nevoie sa o luati de la inceput. In aceasta capcana a cazut si un meserias local. Vasile Stanciu a lucrat 4 ani in Spania in domeniul constructiilor si odata cu deteriorarea situatiei economice din aceasta tara s-a intors la Iasi, unde a incercat sa aplice ce invatase in strainatate.

„M-am intors anul trecut pentru ca nu mai aveam de munca in Spania. Am incercat sa imi caut lucrari pe plan local, pe la cunoscuti, pe la rude sau pe la cei care stiam ca isi fac o casa. Mi-a fost destul de greu pentru ca nu cunosteam materialele de constructii de aici. Ori intrebam clientul, ori ne orientam dupa pret, ori ceream parerea vanzatorilor si luam ce parea ca este mai bun„, a declarat Vasile Stanciu, un zugrav iesean.

Omul povesteste cum poti lua o teapa de toata frumusetea si sa ajungi sa pui bani din buzunar, iar in loc de profit sa ramai cu pierderi. „Am cumparat vopsea lavabila de la un magazin de profil din oras. Era o oferta speciala si dadeau un bidon de 5 litri de amorsa la o galeata de 15 litri de vopsea lavabila. Cum aveam nevoie de amandoua am luat setul la promotie. Cei de la raion spuneau ca e buna vopseaua. Aveam de zugravit o camera si clientul dorea o anumita culoare pentru pereti. Am cumparat un colorant destul de scump si l-am amestecat in vopsea exact cum se specifica in instructiuni. Dupa ce am aplicat vopseaua pe perete si dupa ce s-a uscat am vazut ca peretele era plin de dungi, de urme, iar in multe zone aparusera fisuri. M-am intors la magazin si un angajat de pe raion mi-a spus ca vopseaua e de vina si mi-a recomandat alta vopsea, ceva mai scumpa. A trebuit sa o platesc din buzunar, pentru ca nu puteam sa cer clientului sa-mi dea de doua ori bani de materiale. Pierderea mea a fost de cateva milioane bune„, mai declara Vasile Stanciu.

Consultantii de la raioanele de materiale de constructie confirma varianta meseriasului iesean si spun ca fenomenul nu este unul izolat. „Acest fenomen de care spuneti apare daca vopseaua alba este una de calitate mai slaba. Culoarea nu se mixeaza foarte bine cu vopseaua si apar zone de coloratura diferita. Solutia ar fi achizitionarea unei vopsele de calitate superioare sau cumpararea unei vopsele gata colorate si mixate„, spune reprezentantul unui mare magazin de bricolaj din Iasi. Probleme apar insa si la alte tipuri de materiale, cum ar fi adezivii pentru gresie si faianta care nu fixeaza bine placile, vopselele de exterior care isi pierd foarte repede culoarea sau placile de rigips care ar trebui sa reziste la umiditate, dar crapa imediat.
Comentarii
Adauga un comentariu