Eveniment-Social

Campionul Podgoriei Cotnari 2014

Publicat: 24 feb. 2015
1
Pentru al treilea an consecutiv, producatorul SC Cotnari SA a organizat sambata, 21 februarie, competitia „Campionul Podgoriei Cotnari„, eveniment in cadrul caruia peste 30 de invitati, specialisti, producatori, jurnalisti si bloggeri de vin au analizat si jurizat 60 de vinuri din recolta 2014, produse in aceasta podgorie. Competitia a avut ca principale obiective atat desemnarea celor mai reusite vinuri produse de producatorul gazda, dar si de catre ceilalti producatori cu care imparte denumirea de origine controlata Cotnari, cat si crearea unei competitii de traditie pentru regiune.
Tamaioasa romaneasca sec, din productia anului 2014, produsa de Casa de Vinuri Cotnari SA a fost aleasa celor peste 30 de cunoscatori in ale vinului. Acest vin, campion absolut al editiei 2014, urmeaza a fi imbuteliat de Casa de Vinuri Cotnari sub denumirea deja cunoscuta de Colocviu la Roma. Domnii Dan Boboc, Catalin Paduraru, Gheorge Craciunescu, Traian Petrea senior si Traian Petrea junior in calitate de Presedinte, Ambasator al vinului, respectiv membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, dl. Costica Savin (SCDVV Iasi), domnul Sergiu Nedelea – Ambasador pentru Romania al Asociatiei Somelierilor Europeni, carora li s-au alaturat importanti reprezentanti ai presei de specialitate si bloggeri (vinul.ro, vin2.ro, oenolog.ro) Cezar Ioan, Horia Haznas, Razvan Stoenescu, Laurentiu Horodnic, se numara printre cei care au avut misiunea de a aprecia si juriza vinurile producatorilor din podgoria Cotnari. Pe langa Tamaioasa Romaneasca sec, au fost alese inca 10 vinuri cu care producatorii urmeaza sa participe pe viitor, la concursurile internationale de vin.
Lista vinurilor selectionate :
„Campionul Podgoriei Cotnari” – TAMAIOASA ROMANEASCA 2014-COLOCVIU LA ROMA
-feteasca alba sec-CASA DE VINURI COTNARI
-chardonnay-CASA VARZARI
-francusa –SC COTNARI SA
-aligote-CASA BILIUS
-grasa demidulce-SC COTNARI SA
-grasa sec-CASA DE VINURI COTNARI
-busuioaca sec-CASA DE VINURI COTNARI
-feteasca alba demidulce-SC COTNARI SA
-tamaioasa romaneasca dulce-SC COTNARI SA
-feteasca neagra sec-CASA DE VINURI COTNARIComentarii
  • Fratilor!Eu astept un articol despre măgăriile lui Deleanu..şi Andor!Relatiile Cotnari…persoane publice….mită….eventual…verificati terenurile Cotnari…din zona lor de extindere,exemplu com.Balş şi intrebati fost proprietari de terenuri cum au fost amenintati de Cotnari şi un fost primar ..Apostol că dacă nu vând 1 hectar de teren cu 1000 lei,2.000 lei…vor fi expropriati…că ei sunt Cotnari…o fortă…nu se poate nimeni pune cu ei…cred că e timpul ca Diicot şi Dna să facă verificari amănuntite despre Cotnari…şi diversele lor relatii…oricum,cu prima ocazie eu o să il f.u.t in g.ură pe Andor!…apropo stiati că e b.u.l.angiu?

Adauga un comentariu