National

Campioana Olimpica aplica pentru CETATENIA maghiara

Publicat: 02 sept. 2016
1
Simona Pop, campioana olimpica la Rio cu echipa de spada a Romaniei, a postat pe Facebook un mesaj de multumire, scris atat in limba romana, cat si cea maghiara. Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, i-a trimis prin intermediul Annamariei Bekefi, consulul Ungariei la Cluj, o scrisoare de apreciere fata de performanta sa, dar si pentru mesajul afisat, oferindu-i cetatenia maghiara. Simona Pop s-a nascut la Satu Mare sia recunsocut ca in copilarie a comunicat numai in limba maghiara, dar mai apoi a urmat liceul si universitatea in limba romana.
Spadasina a marturisit pentru MTI ca a dorit sa aplice pentru cetatenia maghiara in urma cu cativa ani, dar nu a fost posibil, deoarece este legitimata la CSA Steaua, clubul sportiv al Armatei.
„Dupa ce ma voi retrage din sport si voi parasi armata, cel mai probabil voi aplica pentru cetatenie”, a declarat Simona Pop pentru MTI.
Simona Pop este campioana olimpica la Rio (JO 2016), dubla campioana europeana in 2014 si 2015, vicecampioana europeana (2013), vicecampioana mondiala (2015), o medalie de bronz la CM din 2013 si CE din 2015.Adauga un comentariu