Eveniment-Social

Campanii antiboschetari, demarate de primarie

Publicat: 28 iul. 2015
1

Un cuib de boschetari a fost desfiintat saptamana aceasta de reprezentantii administratiei locale. Oficialii primariei au vorbit de o interventie in zona Garii, mai precis a strazii Strapungere Silvestru, la blocurile de pe sensul de mers spre Canta. Practic, este vorba de desfiintarea unor cuiburi de boschetari, aciuati in zona liniilor CFR, unde au spart chiar si un gard pentru a avea rute de scapare in timpul raziilor.

„Gardul era gaurit din loc in loc de cei care sustrag fier din vagoane sau care au facut sparturile pentru a le folosi pentru a fugi. Am pus Salubrisul sa deratizeze zona, am strans toate saltelele celor care dormeau pe acolo. Vom face la fel si la Billa si oriunde vom primi sesizari de la cetateni”, a precizat viceprimarul Gabriel Surdu. Ca urmare a sesizarilor cetatenilor, oficialii locali au anuntat ca vor interveni si in zona Minerva, la blocurile din spatele magazinului Billa. Acolo, cateva grupuri de tigani care scociorasc prin gunoaie le-au facut iesenilor viata un calvar, la primarie ajungand reclamatii despre indivizi certati cu apa si sapunul care au pus stapanire pe scarile de bloc, pe care le folosesc noaptea pe post de dormitoare.
Comentarii
  • Eliminarea efectului nu elimina si cauza. In mod clar o sa se intoarca dupa putin timp. Trebuie creat un mecanism complex de amenzi/munca in folosul comunitatii platita/crearea de locuinte sociale/sesiuni de dezalcoolizare etc etc. Cam toate tomberoanele din oras sunt acaparate de persoane fara adapost, iar in lungul caii ferate situatia e chiar disperata (zona Garii, langa Piata Alexandru, pe malul Bahluiului intre Podu de Piatra si Mircea, Nicolina/zona fostului Bazar). Poate se intervine si pe acolo.

  • Domnule viceprimar,ce faceti cu boschetarii?…ei ramin in continuare la ocupatia si la modul lor de viata.Asa cum spune iesean,trebuie facut ceva ca in timp aceste persoane scapatate sa fie ajutate/obligate sa locuiasca undeva,sa beneficieze de igiena,asistenta medicala,de educatie si cei care pot munci sa fie pusi si determinati sa munceasca daca vor mincare.Cred ca unii au ajuns boschetari datorita unor evenimente nefericite din viata lor.Nu asteptati sesizari de la cetateni,faceti dv.echipe cu politie, medici, psihologi si o sa vedeti ca e plin orasul cu boschetari,prin preajma cimitirelor si a containerelor de gunoi.

Adauga un comentariu