Eveniment-Social

Campanie inedita. Supravietuitorii accidentelor rutiere si-au spus povestea in Piata Unirii

Publicat: 26 iul. 2016
1

In aceasta perioada, in mai multe zone din tara, printre care si la Iasi, se deruleaza o campanie de prevenire a accidentelor rutiere. Politia Romana, prin Biroul Politiei Rutiere, a initiat o actiune prin care sunt expuse in public mai multe scaune provenite de la automobile implicate in accidente. Pe acele scaune au stat persoane care au scapat cu viata doar pentru ca purtau centura de siguranta, persoane care acum au cate o poveste de spus si pe care politistii vor sa o arate public, pentru a demonstra cat de importanta este centura de siguranta.

„Multe dintre victimele accidentelor rutiere din România nu purtau centura de siguranta. O practica foarte utilizata este cea a pacalirii centurii de siguranta. De multe ori, conducatorului auto sau pasagerilor le este mai usor sa opreasca avertismentul sonor care semnalizeaza nepurtarea centurii, cuplând centura peste scaun, prin fata sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura, denumit si adaptor de centura de siguranta falsa. Centura de siguranta te protejeaza, dar atunci când iei decizia de a o pozitiona peste scaun, practic renunti la protectie în favoarea sa”, au aratat reprezentantii Politiei Rutiere Iasi.

Fiecare scaun expus este prevazut cu casti audio, prin intermediul carora vizitatorii pot asculta pe larg povestea accidentului. În Piata Unirii din municipiul Iasi, acestea vor fi expuse pâna la data de 30 iulie. „Scanam un cod si ajungem pe pagina oficiala a campaniei, unde vom regasi toate cele 15 povesti spuse de catre scaunele supravietuitoare. Se vor mai regasi atat statistici, recomandari ale Politiei Rutiere si informatii, privind protejarea propriei vieti, in timp ce circulam cu autoturismul pe drumurile publice fiind conducatori auto sau pasageri in masina respectiva”, au mai mentionat cei de la Politia Rutiera.
Adauga un comentariu