Eveniment-Social

Campanie de testare gratuita a hepatitei B

Publicat: 14 sept. 2011
1
Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO), cu sprijinul companiei „Bristol Myers Squibb” si laboratoarele clinice din reteaua „Regina Maria„, lanseaza campania de testare gratuita a hepatitei de tip B, pentru mai multe grupe de risc. Astfel, vor putea beneficia de analize de detectare a virusului B antiHBS femeile însarcinate si pacientii cu hemofilie, cancer, tuberculoza, colita ulceroasa, Boala Chron, poliartrita reumatoida, psoriazis, artrita psoriazica, spondilita ankilopoetica, precum si persoanele cu transplant.
Cei care doresc sa se testeze si se încadreaza în categoriile mentionate se pot inscrie prin e-mail, la adresa [email protected] sau se pot adresa reprezentantilor zonali APAH-RO, precum si la telefon 0721/304.160, intre orele 9.00 – 14.00. Voucher-ul, care confera gratuitate la testare, va fi apoi expediat catre medicul pe care pacientul il va indica, indifferent de specialitate, întrucât este obligatorie parafa medicala a acestuia.
Asadar, medicii din tara, indiferent de specialitate, sunt invitati sa adere la acest important program, derulat pâna la sfârsitul anului, în limita voucher-elor disponibile. Totodata, daca în urma testarii va fi descoperit virusului hepatitic B în organism, pacientii vor fi îndrumati catre medicii specialisti, dupa caz, pentru continuarea investigatiilor. Lista unitatilor unde vor putea fi efectuate analizele gratuite va fi afisata pe site-ul asociatiei www.hepato.ro.
Tags:Adauga un comentariu