Actualitate

Campanie de joasa speta. Lansare electorala pe spatele unor pasageri umiliti, la Aeroportul Iasi

Publicat: 10 dec. 2015
1

@ Situatie incredibila la Aeroportul International Iasi @ Zeci de pasageri au fost umiliti fara nicio explicatie @ Cursa inaugurala Iasi – Istanbul a plecat cu o intarziere de cateva ore @ In timp ce pasagerii asteptau in terminal, conducerea aeroportului inaugura cu tort si cadane noua cursa externa

Nesimtire fara margini la o institutie din Iasi. Zeci de oameni au fost umiliti in ultimul hal la Aeroportul International Iasi, o practica din ce in ce mai frecventa la autoritatea condusa de liberalul Marius Bodea. Miercuri seara, la Aeroportul International Iasi a avut loc un eveniment legat de lansarea cursei externe catre Istanbul, Turcia. Totul a fost facut cu fast, ca lansarea sa iasa ca la carte, iar directorul liberal Marius Bodea sa dea bine in fata iesenilor. Bodea este candidatul PNL la alegerile pentru Primaria municipiului Iasi din vara anului viitor, iar orice eveniment derulat la aeroport este deja tratat cu fast. De altfel, Bodea a facut in asa fel incat, lansarea cursei catre Istanbul a fost un nou prilej de campanie electorala pentru el.

Asta in ciuda faptului ca, cei care si-au luat bilete pentru cursa inaugurala au luat o teapa de zile mari. Avionul tip YR- BGD a avut peste zece curse in aproximatiov 30 de ore, lucru care a facut ca si zborul inaugural Iasi – Istanbul sa aiba o intarziere consistenta. Practic, avionul Tarom care trebuia sa-i transporte pe oameni catre Istanbul a fost forjat pe rute catre Marea Britanie si Italia. Conform orarului, in seara zilei de 8 decembrie, cursa YR-BGD a plecat catre Lutton (Londra), de unde s-a intors in aceeasi zi. Pe data de 9, zborul a decolat de la Bucuresti spre Iasi, dupa care avionul a decolat spre Roma. Cursa a revenit de la Fiumicino (Roma) la Iasi in aceeasi zi. Ulterior, aeronava a decolat catre Bologna (Italia), traseu efectuat si retur in aceeasi zi. Aeronava a avut insa intarziere pe parcursul zilei din cauza cetii, insa pasagerii nu au mai fost informati la timp asupra acestui detaliu. Asa s-a ajuns ca si cursa inaugurala catre Istanbul sa aiba intarziere de aproape doua ore. Asta in conditiile in care, aeronavele Blue Air au decolat si aterizat in conditii absolut normale.

Iar in timp ce oamenii asteptau sa plece catre Turcia, Bodea a convocat o conferinta de presa, in care se lauda cu noua ruta de zbor. Si nu oricum, a adus cu sine o echipa de fete care au dansat pe muzica orientala, a facut un tort inaugural si si-a laudat inca o data realizarile in fruntea aerogarii. Asta in timp ce oamenii erau obligati sa astepte cu orele sa ajunga la destinatia dorita, detalii pe care directorul liberal nu a dorit sa le expuna la momentul respectiv.

Cum s-a ajuns ca atatea curse aeriene sa nu poata decola si ateriza la timp? Actuala conducere a aerogarii iesene s-a tot laudat cu un sistem revolutionar de ghidare a aeronavelor pe timp nefavorabil, obiectiv care deja a inceput sa dea rateuri. Este vorba de o serie de echipamente de precizie pentru apropierea si aterizarea aeronavelor instalate de catre Romatsa pe noua pista, data in folosinta anul trecut. Directorul Marius Bodea s-a laudat ca echipamentele de balizaj si cele de iluminat sunt de categorie superioara si ca avioanele vor putea ateriza si decola fara nicio problema. Desi s-au cheltuit aproape trei milioane de lei pe achizitia si montarea acestui sistem, deja apar hibe, iar cei care au de tras sunt in special pasagerii. La o ceata mai densa, apar deja probleme, cu toate ca acest lucru nu trebuia sa se intample. Bodea ar trebui sa dea explicatii pentru toate aceste detalii. In schimb, liberalul iese public si se lauda cu realizarile de la aerogara, de parca acestea nu ar fi in sarcina sa de serviciu.
Comentarii
  • Au adus cadane la aeroport? Ele vor fi si la controlul de sexuritate pentru cursele spre Istambul? Domnisoara, avem voie cu rahat in bagaje?

Adauga un comentariu