National

Cameleonii din UDMR, despre desemnarea lui Ciolos: Nu spunem ca il sustinem, nu spunem ca nu il sustinem

Publicat: 10 nov. 2015
1

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca desemnarea de catre presedintele Klaus Iohannis a lui Dacian Ciolos pentru functia de premier este „un pas pozitiv si necesar”, in actualul context politic si social.

„E primul pas facut de presedintele Iohannis dupa demisia premierului Ponta, desemnarea domnului Dacian Ciolos pentru functia de prim ministru. A fost un pas, zic eu, reusit, pozitiv, eu apreciez ca si un pas necesar, absolut pozitiv in conditiile date, cand exista tensiuni, asteptari din partea societatii si cand e nevoie de un guvern tehnocrat. (…) Si eu am spus inca de saptamana trecuta ca noi credem ca va trebui un om gen Dacian Ciolos sau am mai dat un alt nume, Bogdan Olteanu, deci am fost foarte aproape (…) si acum pasul si mingea e la domnul Dacian Ciolos. El trebuie sa faca urmatorul pas, urmatoarea miscare si consider ca va avea nevoie de un sprijin politic parlamentar, ca altfel nu poti sa guvernezi un an de zile”, a declarat Kelemen Hunor.

Citeste si Putini stiu ca sotia lui Dacian Ciolos, noul premier desemnat de Iohannis, nu este

Intrebat daca UDMR il va sustine pe Dacian Ciolos, liderul UDMR a spus ca asteapta mai intai sa aiba o discutie cu premierul desemnat, dupa care Uniunea va lua o decizie.

„Nu spunem in acest moment ca il sustinem, nu spunem ca nu il sustinem. Asteptam o discutie, fiindca asa e corect, sa vedem ce vrea sa faca omul. Nu am semnat, nu semnam pentru nimeni, dar dupa ce vom avea o discutie cu el, daca va solicita o astfel de discutie, bineinteles ca vom lua o decizie. Dar primul pas din partea presedintelui a fost un pas pozitiv si declaratia domnului Ciolos ma face sa cred ca foarte repede va incepe consultarile cu grupurile parlamentare, a spus Kelemen Hunor.”

Citeste si Marionetele PNL: Dacian Ciolos corespunde criteriilor de profesionalism si integritate

Despre Dacian Ciolos, presedintele UDMR a spus ca este un om corect si foarte bine pregatit, ‘care intelege foarte repede ceea ce e de facut’.

„Noi il stim pe Dacian Ciolos, am guvernat impreuna, am lucrat cu el cand era comisar european si dincolo de faptul ca este un om foarte bine pregatit este si un om corect si un om care intelege foarte repede ceea ce e de facut”, a punctat Kelemen Hunor.

Citeste si Dragnea, prima reactie dupa desemnarea lui Ciolos: „Toata lumea este in opozitie”

Potrivit acestuia, noul premier va putea, dincolo de realizarea bugetului, sa initieze anumite proiecte politice, chiar unele reforme, iar in acest sens prioritatile UDMR sunt cele ale societatii romanesti si ale comunitatii maghiare.

„Prioritatile noastre sunt prioritatile societatii romanesti, prioritatile comunitatii maghiare pentru un an de zile, interesele generale. Si, din acest punct de vedere, eu cred ca economia, locurile de munca, partea sociala sunt pe primul loc, dincolo de interesele comunitatii maghiare si sunt convins ca nu va veni in fata Parlamentului fara sa fie sigur ca va obtine si un sprijin substantial pentru anul ca urmeaza”, a aratat liderul Uniunii.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca il desemneaza pentru functia de premier pe Dacian Ciolos.
Comentarii
Adauga un comentariu