Magazin

Calugarii de pe Muntele Athos au aruncat cu sticle incendiare in autoritati

Publicat: 29 iul. 2013
1

Calugarii de la Manastirea Esfigmenu de la Muntele Athos au uitat de cele sfinte si au aruncat cu sticle incendiare si cu pietre in executorii care au venit sa-i evacueze din lacasul monahal.

Incidentul a avut loc luni, cand executorii au incercat sa puna in aplicare ordinul de evacuare si au fost intampinati cu lovituri de pietre si dispozitive incendiare. Nimeni nu a fost ranit si niciun calugar nu a fost arestat, transmite Washington Post.

Patriarhul Bartolomeu a cerut inca din 2002 ordinul de evacuare a acestora, declarand ilegala sederea calugarilor de la Esfigmenu in randul comunitatii monahale din Athos.

De mai bine de zece ani, autoritatile din Grecia incearca sa puna in aplicare dispozitia data de Patriarhul Bartolomeu, insa calugarii au fost violenti de fiecare data. Acestia traiesc din ajutoarele si alimentele pe care le primesc de la enoriasi din toata tara.

Biserica Ortodoxa din Grecia nu aproba atitudinea calugarilor din Esfigmenu, in conditiile in care se incearca o apropiere de Biserica Romano-Catolica.

Purtatorul de cuvant al calugarilor de la Esfigmenu a declarat pentru jurnalistii macedonieni ca fratii au actionat in legitima aparare si ca au fost nevoiti „sa arunce cu niste obiecte”.

„Asteptam interventia procurorilor de la Tesalonic. Speram ca politia sa vina cu o solutie pasnica, altfel se vor intampla lucruri care vor pata imaginea Greciei peste hotare”, a declarat reprezentantul calugarilor, citat de Greek Reporter, citati de ziare.com
Adauga un comentariu