Local

Calugar retinut de politie pentru escrocherie. Insela iesenii cu locuri de munca in strainatate

Publicat: 05 feb. 2015
1

@ Procurorii au solicitat judecatorilor arestarea calugarului si a complicelui acestuia, dar magistratii nu au fost de acord

Politistii ieseni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi au fost nevoiti sa mearga pana in judetul Ilfov pentru a retine un individ care era cautat pentru inselaciune si evaziune fiscala. Ioan Ionescu, care pana in anul 2012 a controlat impreuna cu complicele sau, pe nume Mihai Azamfirei, o firma care se pretindea a fi o agentie de turism, s-a calugarit in urma cu circa 2 ani cand a aflat ca politia il cauta pentru ca a inselat mai multi ieseni.

De aceea, zilele trecute politistii ieseni au fost nevoiti sa se deplaseze pana la Manastirea Caldarusani, in judetul Ilfov, pentru a-l aduce pe Ionescu si impreuna cu complicele sa fie dus la instanta cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile. Astfel, in urma cu doua zile, spre seara, magistratii ieseni de la Judecatorie au judecat cererea de arestare si in final au decis ca cei doi, Mihai Azamfirei si Ioan Ionescu, sa fie cercetati sub control judiciar. Cei doi sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de inselaciune si evaziune fiscala, deoarece in anul 2012 au incasat bani de la 138 de ieseni cu promisiunea ca-i vor duce la munca in strainatate, in Norvegia si Suedia. Indivizii au incasat de la fiecare pagubit 650 lei, iar cei care au dat banii nu au mai plecat la munca. Infractiunea de evaziune fiscala de care sunt acuzati se refera la faptul ca cei doi nu au inregistrat in contabilitatea firmei veniturile realizate.
Adauga un comentariu