National

Calin Popescu Tariceanu, trimis in judecata de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului

Publicat: 07 iul. 2016
1
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a fost trimis in judecata de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului. Alaturi de Tariceanu a fost trimis in judecata si Marian Marius Dorin, acuzat si el de marturie mincinoasa. Potrivit procurorilor, la data de 15 aprilie 2016, in cadrul anchetei privind retrocedarea presupus nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Calin Popescu Tariceanu, in depozitia luata sub juramant, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea sau ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.
Calin Popescu Tariceanu a mentionat in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si actele de vanzare–cumparare vizand aceste bunuri. De asemenea, Calin Popescu Tariceanu a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Andronic Dan Catalin si Truica Remus, in contextul mentionat mai sus, intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate mai sus si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.
Tariceanu a mai precizat ca nu a avut o relatie apropiata cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzand totodata ca are cunostinta de relatia acestuia din urma cu inculpatul Tal Silberstein. Tariceanu a afirmat in mod nereal ca nu l-a prezentat sau introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din Romania. In contextul instrumentarii aceleiasi cauze, la data de 28 aprilie 2016, Marian Marius Dorin a facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu angajarea lui Marcovici Marius Andrei, in calitate de consilier personal la Cancelaria primului ministru Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton, urmare a intelegerii acestuia din urma cu Tal Silberstein. De asemenea, Marian Marius Dorin, a afirmat in mod nereal ca nu cunostea activitatea si atributiile de serviciu ale lui Marcovici Marius Andrei, in conditiile in care acesta din urma era cunoscut in cercurile politice ca „omul lui Tal”. Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.Adauga un comentariu