National

Calin Popescu Tariceanu, intrebare de baraj pentru DNA in dosarul lui Vasile Blaga

Publicat: 02 oct. 2016
1

Calin Popescu Tariceanu adreseaza o intrebare de baraj pentru DNA, careia ii cere sa raspunda la intrebarea de ce a fost tinut acest dosar la sertar si l-a scos abia acum, in campania electorala.

Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu este sustinator al fostului lider PDL Vasile Blaga si ca a avut doar o conlucrare personala buna, in rest, fiind adversari politici.

„Faptele pentru care astazi Vasile Blaga este acuzat sunt cunoscute de ani si ani de zile. De ce acest dosar a fost tinut la sertar si scos acum in campanie? E o intrebare simpla la care DNA trebuie sa raspunda”, a declarat Tariceanu.

Co-presedintele ALDE a mentionat ca aceasta practica a functionat si la alegerile locale, cand au fost aduse „acuzatii ingrozitoare” asupra a zeci si zeci de oameni. „Ce se intampla acum cu acele dosare? Nimic”, a completat el.

DNA anunta, miercuri, ca a inceput urmarirea penala a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenta, in acest dosar fiind urmariti penal si fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila. Potrivit procurorilor, in perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit in trei randuri, prin interpus, suma totala de 200.000 de euro, precum si 500.000 de euro de la fostul edil.
Adauga un comentariu