National

Calin Popescu Tariceanu, declaratii socante despre ofiterii acoperiti din Justitie

Publicat: 23 sept. 2015
1

Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului a criticat, miercuri, infiltrarea serviciilor de informatii in Ministerul Justitiei si in Ministerul Public, afirmand ca asistam  la foarte multe scurgeri premeditate de informatii catre presa din dosarele aflate in faza de instrumentare la DNA. „Serviciile secrete participa la derularea anchetei pana la finalizarea actului de Justitie, asa cum a declarat public un general activ din Serviciul Roman de Informatii. Serviciile secrete si-au infiltrat ofiteri acoperiti in Justitie si in Ministerul Public, asa cum reclama asociatiile profesionale ale magistratilor si avocatilor, s-au constatat si se constata in continuare foarte multe scurgeri premeditate de informatii catre presa din dosarele aflate in faza de instrumentare la DNA„, a declarat presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, la conferinta „Guvernarea reprezentativa si separatia puterilor sub imperiul democratiei„.

Vezi si Ce sanse are Motiunea „Alege intre Romania si Ponta” sa schimbe guvernul? Afla la

Tariceanu a criticat raspandirea fenomenului de telejustitie afirmand ca anuleaza prezumtia de nevinovatie si induce o presiune psihica judecatorilor. „S-au constatat si se constata in continuare foarte multe scurgeri premeditate de informatii catre presa din dosarele aflate in faza de instrumentare la DNA, a proliferat fenomenul de telejustitie, care anuleaza practic prezumtia de nevinovatie si induce o presiune psihica inacceptabila asupra judecatorilor, avem cazuri de procurori care ancheteaza oportunitatea deciziilor politice luate de membri ai Guvernului sau de parlamentari”, a declarat Tariceanu. Acesta a mai subliniat ca „rezultatele bune inregistrate de DNA in lupta cu coruptia nu pot justifica niciodata abuzurile„. Tariceanu a mai criticat DNA spunand ca „a cerut si obtinut arestarea preventiva a unei deputate de trei ori in aceeasi noapte, dupa care s-a asternut praful pe dosare ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, de la probe imbatabile referitoare la fostul presedinte si unii membri ai familiei sale care manevrau dosare si magistrati in cel mai pur stil mafiot, fara ca dupa atata vreme sa fie pronuntata o hotarare definitiva”
Comentarii
  • ISTETULE !
    …..VREI SA DISTRAGI ATENTIA OPINIIEI PUBLICE DE LA PROCESUL LUI PONTA CARE ARE ATATEA CAPETE DE ACUZARE ….TARE NE MAI LUATI DE PROSTI …PANA CAND ATATEA MINCIUNI ??ATATEA LENEVIE ..ATATA DISPRET DE ACEST POPOR ..DE ACEASTA JUSTITIE ?

Adauga un comentariu