Actualitate

CALCULE politice! Care sunt liberalii care au sanse la alegerile locale de la anul

Publicat: 19 oct. 2015
Pana la alegerile locale de anul viitor au mai ramas mai putin de opt luni de zile, dar partidele politice din Iasi si-au desemnat deja potentialii candidati pentru functia de primar al muncipiului Iasi. Cele mai agitate ape sunt, de departe, la Partidul National Liberal, care are mai multe variante pentru Localele de la anul. Conform unor sondaje facute de cateva organizatii independente de la Bucuresti, cei mai bine clasati in cursa pentru Primarie sunt fostul viceprimar Marius Danga, liderul consilierilor judeteni ai PNL, Eduard Boz si fostul prefect al Iasului, Dragomir Tomaseschi. Diferentele dintre cei trei nu sunt foarte mari, asa ca fiecare dintre acestia ar avea sanse sa devina candidatul PNL pentru functia de primar al Iasului. 
Pe primul loc in optiunile iesenilor care ar vota PNL este astfel Marius Danga, cel care are si avantajul faptului ca a fost viceprimar cativa ani, cunoaste bine Primaria si, mai ales in ultima vreme, este perceput ca unul dintre putinii liberali care fac Opozitie in Consiliul Local, avand pareri destul de pertinente.
O surpriza in aceste sondaje este prezenta liderului consilierilor judeteni de la PNL, avocatul Eduard Boz, cel care este vazut ca reprezentant al noului val de politicieni liberali, nefiind implicat pana acum in scandaluri, care sa-i afecteze imaginea. In fine, de pe lista potentialilor candidati ai PNL la Primarie, nu putea lipsi fostul prefect al Iasului, Dragomir Tomaseschi, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai regimului Gheorghe Nichita si ai PSD Iasi. Tomaseschi este foarte vizibil in ultima perioada, mai ales de cand a devenit avocatul Adinei Samson, amanta lui Gheorghe Nichita si cea care i-a distrus definitiv cariera fostului edil. 
Vor accepta liberalii un candidat impus de Adomnitei si de Alina Gorghiu?
O situatie aparte o reprezinta potentiala candidatura a lui Marius Bodea la sefia Primariei Iasi. Pana acum, acesta nu apare in cercetarile sociologice ale PNL, din simplul motiv ca nu si-a anuntat candidatura la alegerile locale. In lipsa unui astfel de anunt, Marius Bodea nu a fost trecut in sondaje. Totusi, spre deosebire de Marius Danga, Eduard Boz sau Dragomir Tomaseschi, candidati agreati de liberalii din judetul Iasi, Marius Bodea este impus ca si candidat de fostul presedinte Cristian Adomnitei, si de conducerea centrala a PNL, in frunte cu Alina Gorghiu si Vasile Blaga. Va fi interesant de vazut, daca liberalii ieseni, multi dintre ei oameni demni si orgoliosi, vor accepta sa fie calcati in picioare de conducerea centrala a PNL si vor accepta un candidat impus cu forta de Cristian Adomnitei si Alina Gorghiu. In plus, pana la alegerile locale de la anul, Cristian Adomnitei s-ar putea sa fie deja condamnat pentru fapte de coruptie si sa nu mai poata vota de la luxosul sau apartament din Copou, ci putin mai la vale, din Penitenciarul, de pe doctor Vicol. Ori in aceasta situatie, liberalii ieseni s-ar trezi intr-o situatie extrem de delicata: sa sustina la alegerile locale, un candidat impus de un puscarias, Cristian Adomnitei. Practic, in aceasta situatie foarte probabila, e clar ca Marius Bodea va avea o problema grava de imagine si nu ar mai avea vreo sansa in lupta pentru fotoliul de primar al Iasului. Cum Dumitru Oprea este vazut ca un etern perdant (a pierdut alegerile locale din anul 2008 in fata lui Gheorghe Nichita, cand PDL-ul a castigat toate marile orase din Romania), iar Marius Bodea este impus de un viitor puscarias, rezulta ca singurii 3 candidati ai liberalilor cu sanse la Primaria Municipiului Iasi sunt Marius Danga, Eduard Boz si Dragomir Tomaseschi. Vom vedea, spre care dintre cei trei candidati se vor indrepta optiunile membrilor PNL. Vom reveni!Comentarii
  • Bai nesimtitilor, orice om poate fi acuzat, dar pana la proba contrarie si o hotarare judecatoreasca definitiva omul este nevinovat.Voi deja il faceti puscarias, JEGOSILOR, voi vorbiti de ******** vostru de patron care e plin de bube, se va schimba roata si atunci am sa va vad hartie igienica plina de rahat.

    • Adomnitei este persoana publica ,*********** asta nu e el este persoana privata asa ca nu ma intereseza ce face *********** nu el ma reprezinta cu adomnitei el a fost votat de populatia iasului unde este demnitatea onoarea dl Adomnitei

  • Danga nu a fost in stare sa duca munca de viceprimar,cat despre opozitia pe care o face,el spune nu la orice,idei constructive nu se intrezaresc.

  • pensionari si pensionare,uitativa bine la acest mutant,danga, langa, mangla,laba,asta a vrut sa ia legitimatiile de calatorie pe motiv ca masa si tatsu sau dus la cele vesnice si deci nimeni sa nu le mai foloseasca.lasand gluma la o parte ,individul a apus ca mijloacele de transport la orele diminetii sunt pline de pensionari.o fi asa,dar individul nu gandeste ca poate multi pensionari merg la spitale,analize,duc nepoti la scoli,gradinite, ca parintii copiilor respectivi sunt la serviciu,de altfel dintre liberali a plecat ideia unui laba iute de pe la arad ca,vor taia salariile si pensiile daca patria o va cere.ASTIA VOR SA VINA LA GUVERNARE.

Adauga un comentariu