Magazin

Calatoria in timp, POSIBILA! Vezi cum!

Publicat: 15 sept. 2013
1

Calatoria in timp este pentru unii o poveste desprinsa din filmele SF. Un fizician britanic insa le da sperante celor care isi doresc ca aceasta poveste sa devina reala. Conform teoriei sale, putem calatori in timp, insa abia peste cateva sute de ani. Iar asta cu o conditie: nu va fi posibil sa ne intoarcem in trecut, ci vom putea merge in viitor.

Cercetatorul britanic Brian Cox a precizat intr-o conferinta sustinuta la British Science Festival ca in cateva sute de ani omul poate calatori in viitor, in baza teoriei generale a relativitatii, enuntata de Albert Einstein.

„Oamenii vor putea sa calatoreasca cateva sute de ani sau chiar cateva mii de ani in viitor, daca vor calatori cu o viteza foarte mare, apropiata de viteza luminii”, a explicat Brian Cox, profesor de fizica particulelor la Universitatea Manchester.

Totul va fi posibil cu ajutorul unei masini a timpului, sustine Cox.

„Principala intrebare care se pune este aceasta: «poate fi construita o masina a timpului?». Raspunsul este acesta: «da, ca sa putem sa calatorim in viitor»”, a adaugat el.

Potrivit lui Cox, calatoria in timp a fost deja posibila, insa la o scara mult mai mica. El a explicat ca trebuie sa se lucreze la tehnoogie care sa acceleze obiectele de marimi mari si ca, odata ajunsi in viitor, oamenii vor avea libertate totala de miscare.
sursa: libertatea.ro
Adauga un comentariu