Local

Bugetul Sarbatorilor Iasului s-a dublat – FOTO

Publicat: 29 sept. 2014

@ Sumele sunt alocate preventiv, sustin reprezentantii primariei, in conditiile in care programul de anul acesta e preluat in mare parte dupa cel din 2013 @ „Manifestarile vor avea o mai mare amploare”, justifica directorul tehnic al municipalitatii

Primaria se pregateste astazi sa aprobe un buget dublu fata de anul trecut pentru Sarbatorile Iasului. Anul acesta primaria jongleaza cu doua bugete, din care unul este aproape dublu fata de alocarea de anul trecut, care a fost de 1,5 milioane de lei. Astfel, in sedinta de astazi a Consiliului Local, alesii vor trebui sa aprobe un buget pentru evenimente. Municipalitatea a anuntat la finele saptamanii trecute faptul ca alocarile pentru Sarbatorile din acest an ar urma sa fie de 1,75 milioane de lei, din care 1,5 milioane pentru manifestari si 0,25 milioane pentru serviciile care vor fi prestate de Salubris, Citadin sau SC Servicii Publice SA. Varianta data publicitatii nu este insa si cea pe care au analizat-o consilierii locali la intrunirile comisiilor de specialitate. In variantele de proiecte primite de acestia, sumele anuntate de primarie sunt mai mari cu peste un milion de lei, alocarile pentru finantarea manifestarilor fiind de 2,5 milioane de lei, iar cele pentru decontarea serviciilor prestate de Salubris, Citadin sau SC Servicii Publice SA fiind estimate la 0,3 milioane de lei.

„Manifestari de mare amploare”, anunta sefii din Palatul Roznovanu

Oficialii primariei nu au dat prea multe detalii despre manifestari sau macar despre artistii care vor concerta anul acesta la Iasi. „Sumele alocate sunt orientative, nu reprezinta neaparat cheltuielile care vor fi si efectuate. Acestea pot fi mai mici, municipalitatea luand in calcul toate posibilitatile„, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Nici directorul tehnic al municipalitatii, Dumitru Tomorug, nu a dat mai multe detalii, in sensul precizarii unor evenimente ce presupun cheltuieli suplimentare, care apar anul acesta spre deosebire de anul trecut si care justifica majorarea de buget pentru Sarbatorile Iasului. „Detaliile va vor fi aduse la cunostinta in timp util. Sunt si evenimente noi. Cele din cartiere, dar nu numai, vor avea cu siguranta o mai mare amploare„, a declarat Dumitru Tomorug.

Iata ce include programul Sarbatorilor Iasului

Anul acesta sarbatorile incep efectiv de pe 6 octombrie, cu evenimentul Capsula Timpului, derulat in cadrul proiectului Iasi Capitala Culturala Europeana. Seara Valorilor va avea loc ca in fiecare an pe 14 octombrie, iar pe Esplanada Palatului Culturii vor avea loc mai multe concerte intre 11 si 15 octombrie, ultimul urmand a se incheia cu un foc de artificii. Sarbatorile din cartiere, din Parcul Dacia, Parcul Nicolina 1, Esplanada Oancea, Piata Voievozilor si in zona centrala au ca invitati fanfara Garnizoanei, formatii de la Palatul Copiilor sau artisti stradali. Sarbatorile Iasului nu ajung in Pacurari, unde esplanada Mimoza e inca in lucru.

In plus, de pe 10 pana pe 15 octombrie e programat Targul de Toamna, dar si Ceaiul Pelerinilor si Masa Pelerinilor. Mai multe actiuni sportive, Festivalul Confluente – Casa de Cultura a Studentilor, Festivalul Trandafir de la Modova” (9-11 octombrie – n.r.) si Festivalul International al Publicului Tanar organizat de Teatrul Luceafarul intre 5 si 12 octombrie se numara si ele printre evenimentele care au avut loc si la editiile anterioare ale Sarbatorilor Iasului.
Adauga un comentariu