Eveniment-Social

Bugetul Pascaniului s-a umplut cu peste 150 miliarde de lei vechi

Publicat: 02 dec. 2012
1

Pe langa faptul ca bugetul Primariei a ramas aproape gol, municipiul Pascani a fost la un pas de a intra in faliment din cauza datoriilor publice ramase mostenire. Dovada sta raportul Curtii de Conturi care a prezentat, in urma controlului efectuat la Primarie, zeci de pagini de ilegalitati facute de fosta conducere.
Odata cu schimbarea puterii la nivel local, actuala conducere a fost nevoita sa aduca administratia locala in legalitate si sa acopere intr-un termen relativ scurt gaurile lasate in buget. Ca urmare, principalul obiectiv impus de primarul Dumitru Pantazi si echipa sa de consilieri a fost acela de a stinge pana la sfarsitul acestui an din arierate si de a intra in anul 2013 cu un buget „curat” si real. Pentru acest lucru, edilul sef a facut mai multe adrese catre Guvern, solicitand  sprijin financiar pentru scoaterea municipiului din impas. Mai mult decat atat, primarul Dumitru Pantazi s-a deplasat de mai multe ori la usile institutiilor ministeriale, alaturi de cei doi parlamentari locali, senatorul Florin Constantinescu si deputatul Neculai Ratoi, pentru a-si face cunoscut punctul de vedere vizavi de problemele Pascaniului. In urma demersurilor facute, municipiul a primit succesiv aproximativ 150 miliarde de lei vechi in mai multe transe. Banii respectivi au fost alocati pentru achitarea datoriilor catre agentul termic, apa si canalizare.

A fost salvata RAGCL

„Nu pot sa ascund faptul ca Primaria Municipiului Pascani s-a confruntat cu mari probleme financiare. Nici la ora actuala, acestea nu sunt finalizate, dar in mare parte am reusit sa acoperim din datorii datorita Guvernarii USL. Am reusit sa scoatem Regia de termoficare din impas prin achitarea datoriilor pe care unitatile aflate in subordinea Primariei le avea din anii anteriori catre RAGCL. La fel s-a intamplat si in cazul societatii de apa si canalizare, Prest Serv Apa. Am primit o suma destul de importanta de la Guvernul Romaniei si aici am fost ajutati, in demersurile noastre, de catre parlamentarii nostri, deputatul Neculai Ratoi si senatorul Florin Constantinescu. Cred ca, în urma atragerii acestor fonduri, municipiul Pascani intra în normalitate, astfel încât sa reusim ca în 2013 sa ne facem un buget real, sa mizam pe venituri reale si cheltuieli, sa putem programa în functie de veniturile prognozate. Vrem sa facem investitii de la anul, si aici ma refer la asfaltarea strazilor, amenajare de parcuri, reabilitarea unor obiective culturale, cu bugetul pe care-l dispunem. Sunt sigur ca parlamentarii nostri ne vor ajuta in continuare prin demersurile lor, pentru a atrage finantare de la bugetul de stat pentru alte investitii necesare municipiului. Cu un Guvern USL si parlamentari USL, la Pascani putem realiza multe. Este o realizare destul de importanta ca am reusit într-un timp scurt sa corelam toate arieratele si platile restante. Ne-am implicat impreuna, pentru ca de la anul sa intram cu un buget real, fara alte nereguli”, a declarat primarul Dumitru Pantazi.
Edilul sef si-a aratat increderea in cei doi candidati pentru functiile de parlamentari din partea USL, deputatul Neculai Ratoi candidat pe Colegiul 5, si senatorul Florin Constantinescu, candidat pe Colegiul 3.
„Deputatul Neculai Ratoi si senatorul Florin Constantinescu sunt doi candidati pe care eu ii voi sustine pentru un nou mandat. Asta, mai ales ca m-au ajutat pe mine ca primar si pe pascaneni in rezolvarea unor probleme administrative destul de mari. Cunosc problemele acestui municipiu si sunt convins ca aceasta echipa va face treaba buna in continuare. Referitor la proiectele pe care le-am discutat cu ei, printre acestea se numara Caminul Cultural din Lunca, asfaltare strazi, atat din oras cat si suburbii, iar un alt aspect important este atragerea de investitori pentru crearea de noi locuri de munca. Stiu ca este o problema destul de mare la nivel local. Avem someri foarte multi si ne dorim sa luam masuri ample pe acest capitol. Tot pe lista de investitii vrem sa prindem, pe anul 2013, finantare de stat pentru realizarea unui numar de 70 apartamente de tip ANL”, a mai punctat primarul Dumitru Pantazi intr-o conferinta de presa.
Adauga un comentariu