Eveniment-Social

Buget de peste 20 milioane lei pentru Compania de Transport Public

Publicat: 28 oct. 2016
1
Plenul Consiliului Local Iasi va dezbate la inceputul saptamanii viitoare un proiect de hotarare privind bugetul noii Companii de Transport Public (CTP) a municipiului. Conform documentatiei ce va fi discutata de plenul CL, pentru perioada octombrie – decembrie 2016, Compania de Transport Public a estimat un buget de venituri si cheltuieli în valoare totala de 24,9 milioane lei, cu un profit brut de 8.000 lei. In documentatie se mai arata si ca toate cheltuielile cu personalul se ridica la putin peste 14 milioane lei, asta în conditiile în care Compania de Ttransport Public a preluat de la fosta regie de transport 1.400 de angajati.

„Compania de Transport Public îsi propune, pâna la finalul anului, plata tuturor obligatiilor catre furnizori, la termenele scadente, plata obligatiilor la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, motivarea personalului printr-o politica salariala adecvata, atragerea fortei de munca deficitare si realizarea unui serviciu de calitate pentru cetateni”, au mentionat reprezentantii municipalitatii iesene. Totodata, reprezentantii companiei au aratat ca vor sa împrumute un milion de euro pentru achizitia de autobuze rulate. Reprezentantii CTP estimeaza ca vor achizitiona între 10 si 26 de autobuze second hand.

Demersul companiei vine în contextul în care aceasta nu a putut prelua integral contractul de furnizare a 35 de autobuze MAN încheiat de Regia Autonoma de Transport Public, care a intrat în faliment, cu o firma din Sibiu. Din cele 35 de autobuze, CTP a preluat doar 10 autobuze, care au ajuns la Iasi înainte de declararea falimentului fostei regii de transport.

„Compania de Transport Public îsi propune sa acceseze un credit de investitii în valoare de 1.000.000 euro, pentru achizitia de mijloace de transport, mijloace fixe si obiecte de inventar necesare desfasurarii activitatii de transport public sau investitii la halele si garajele societatii, pentru a asigura conditii mai bune de munca salariatilor companiei”, se arata într-o nota de fundamentare a proiectului de hotarâre.
Comentarii
Adauga un comentariu