International

Brexit: Razboi intern in Partidul Laburist, dupa rezultatul referendumului. Val de demisii

Publicat: 26 iun. 2016
1

Liderul laburistilor, Jeremy Corbyn, se confrunta cu un val de demisii in randul reponsabililor din partidul sau.

Gestul este interpretat de analisti drept o tentativa de a-l presa pe liderul Partidului Laburist sa se retraga din functie, dupa rezultatul referendumului de joi.

Sapte membri ai cabinetului din umbra, printre care responsabilul cu Sanatatea, Heidi Alexander, s-au retras din functie.

„Va scriu cu inima grea pentru a va anunta demisia mea”, a scris oficialul pe Twitter.

„Cei care vor fi cel mai grav afectati de socul economic legat de iesirea din UE au nevoie de o opozitie puternica, la fel ca si cei care se tem de o ascensiune a intolerantei, a urii si a diviziunii”, a explicat ea.

Alexander nu este de parere ca Jeremy Corbyn poate reprezenta aceasta opozitie sau castiga urmatoarele alegeri legislative din tara.

Aceasta este si opinia lui Ian Murray, responsabil pentru Scotia in cabinetul din umbra, care a demisionat la randul sau duminica. „Laburistii britanicii au nevoie de o noua guvernare pentru a face tara sa avanseze”, a subliniat el pe Twitter.

Pe langa cei sapte responsabili care au demisionat, Corbyn l-a concediat pe reprezentantul laburistilor pentru Afaceri Externe, pentru ca i-a pus sub semnul intrebarii autoritatea, dupa decizia britanicilor de a iesi din UE.

La fel ca si premierul conservator David Cameron, obligat sa demisioneze vineri, Jeremy Corbyn a facut campanie pentru a ramane in UE. Insa partidul sau considera ca nu a depus toate eforturile.

„Este un om bun si onest, dar nu este un lider” a declarat Hillary Benn, cerand o schimbare la varful partidului.

Surse apropiate formatiunii au declarat pentru BBC News ca valul de demisii va continua luni.

In plus, doi deputati intentioneaza sa depuna luni o motiune de neincrede impotriva lui Corbyn, caruia ii reproseaza ca nu a convins electoratul laburist.
Adauga un comentariu