National

BREXIT. Lovitura pentru romanii la studii in Marea Britanie. Revolta unui europarlamentar PSD

Publicat: 26 iul. 2016
1

Europarlamentarul PSD Viorica Dancila se arata ingrijorata de planurile noului premier al Marii Britanii, Theresa May, de a restrictiona accesul studentilor straini la sistemul de educatie din Regatul Unit. Aceasta  solicita Guvernului Romaniei sa aiba in vedere aceasta problema.

„Conform statisticilor oficiale, in jur de 2.000 de tineri din Romania au aplicat anul acesta pentru a accede in institutiile de invatamant superior din Marea Britanie. Planul Guvernului britanic, daca va fi aprobat de catre Legislativul de la Londra, ii poate afecta si pe acestia, dar si generatiile viitoare de studenti, in conditiile iesirii Regatului din Uniunea Europeana. Vad cu ingrijorare ca Guvernul de la Londra tinde sa tinteasca o categorie de cetateni care aduc un surplus economic important Marii Britanii. Vorbim despre tineri care, dupa terminarea studiilor, isi gasesc slujbe pe teritoriul britanic si contribuie la cresterea economiei din aceasta tara’, spune Viorica Dancila, intr-un comunicat de presa.

Potrivit acesteia, Guvernul Romaniei ar trebui sa aiba in vedere planul noului Executiv de la Londra privind restrictionarea accesului studentilor straini la invatamantul din Regatul Unit. „Solicit Executivului de la Bucuresti sa aiba in vedere in discutiile cu reprezentantii Guvernului Marii Britanii aceasta problema. Tinerii din Romania si din restul statelor UE nu trebuie sa plateasca pentru greselile politicienilor britanici, greseli care au dus la Brexit”, mai sustine Viorica Dancila.

Theresa May vrea masuri drastice in ceea ce priveste acordarea vizelor pentru studenti. Ea considera ca universitatile au devenit o cale facila de acces pentru imigrantii care urmaresc, de fapt, sa-si gaseasca un loc de munca in  Regatul Unit.

Premierul britanic  pregateste terenul pentru introducerea unori limitari, astfel incat doar elitele din alte tari sa vina sa invete in UK, relateaza The Telegraph. In plus, acestia vor fi obligati sa paraseasca Marea Britanie dupa terminarea studiilor, iar daca vor dori sa revina in UK, atunci sa fie nevoiti sa aplice pentru viza de lucru.
Adauga un comentariu