International

Brexit. Fostul primar al Londrei compara UE cu Hitler

Publicat: 15 mai 2016
1
Fostul primar conservator al Londrei, Boris Johnson, liderul taberei pro-Brexit, a afirmat ca Uniunea Europeana se comporta ca Adolf Hitler incercand sa creeze un superstat, potrivit unui interviu care urma sa apara astazi. Boris Johnson a declarat ca istoria Europei a fost marcata in ultimii doua mii de ani de incercari repetate de a uni continentul sub un singur si unic guvern, ca pentru a imita Imperiul Roman.
„Napoleon, Hitler, mai multe persoane au incercat sa faca acest lucru si s-a terminat in mod tragic. Uniunea Europeana este o alta tentativa, cu metode diferite”, a afirmat el cu cateva saptamani inainte de referendumul privind mentinerea Marii Britanii in UE.
„Ceea ce lipseste fundamental este eterna problema, si anume ca nu exista o fidelitate reala fata de ideea de Europei (…) Nu exista autoritate unica ce poate fi respectata sau inteleasa. Este cauza acestui imens vid democratic”, a adaugat Boris Johnson, unul dintre liderii Partidului Conservator al premierului David Cameron care, la randul sau, militeaza pentru mentinerea tarii in UE. Marea Britanie poate „prospera ca niciodata pana acum” parasind UE, a subliniat Boris Johnson.Adauga un comentariu