National

BREAKING NEWS! Perchezitii de amploare la Ministerul Culturii

Publicat: 29 ian. 2016
1

Sunt perchezitii de amploare la Ministerul Culturii.  Unul dintre fondatorii trupei Parazitii si o angajata din Ministerul Culturii au fost saltati de politisti in urma unui flagrant.  Cei doi promiteau ca au influenta pe langa o comisie a ministerului care dadea avize pentru constructii.

Vezi si Ioan Neculaie, retinut intr-un dosar de evaziune fiscala

Ei sunt acuzati acum de luare de mita, dar si de trafic de influenta, dupa ce un martor care este si denuntator in acest caz s-a plans de faptul ca pentru a obtine un aviz de constructie i s-a cerut suma de 10.000 de euro drept spaga. ”Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane au prins in flagrant delict un barbat, in timp ce primea 6.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul unei institutii de cultura. Cel in cauza si alte doua persoane care l-ar fi sprijinit in activitatea infractionala au fost retinuti”, se arata in comunicatul Politiei.
 
Din cercetari a reiesit ca, in ianuarie 2016, cel in cauza ar fi solicitat 10.000 de euro, in vederea obtinerii unui aviz, pretinzand ca are influenta asupra functionarilor unei comisii de avizare din minister, atat direct, cat si prin intermediul unui alt barbat, mai spun cei de la Politie.
 
”Astfel, barbatul prins in flagrant ar fi contactat o persoana care a depus documentatia necesara obtinerii avizului din luna iulie 2015 si i-ar fi conditionat obtinerea avizului de remiterea a 10.000 de euro”, se arata in comunicat. Se pare ca membrii comisiei sunt banuiti ca ei facusera o cutuma din a cere mita mare pentru avize de constructie.
Adauga un comentariu