International

Breaking NEWS! Anuntul de ultima ora a Marii Britanii. Declanseaza BREXIT-ul mai DEVREME

Publicat: 02 oct. 2016
1
Marea Britanie va activa ”pana la sfarsitul lunii martie” 2017 Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona pentru declansarea procedurii de iesire din Uniunea Europeana, in urma votului de la referendumul din iunie in favoarea Brexit, a declarat duminica premierul britanic Theresa May, relateaza AFP si Reuters. 
Intrebata la BBC cand va activa Articolul 50, ea a afirmat: „Il vom activa pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor”. 
Odata activat Articolul 50, Marea Britanie va avea doi ani pentru a reglementa modalitatile iesirii din UE, un termen care ar putea fi totusi prelungit. 
Afirmand ca isi doreste sa obtina „cel mai bun acord posibil” cu Uniunea Europeana, Theresa May, care participa duminica, la Birmingham, la congresul anual al Partidului Conservator, a facut de asemenea apel la o ‘tranzitie calma’. 
In interviul pentru BBC, ea a mai afirmat ca guvernul pe care il conduce discuta cu reprezentantii mediului de afaceri pentru a afla ce fel de acord vor din negocierile Marii Britanii cu UE privind Brexit. „Vreau un acord bun pentru comertul cu bunuri si servicii”, a spus May. Adauga un comentariu