National

BREAKING NEWS! Ana Birchall audiata la DNA. In ce dosar este implicata

Publicat: 26 oct. 2016
1
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie o vor audiat azi pe Ana Birchall, deputat PSD in Dosarul PontaBlair in calitate de martor. In acelasi dosar, Victor Ponta si Sebastian Ghita sunt urmariti penal.
Deputatul PSD Ana Birchall a afirmat pe 12 septembrie ca in calitate de secretar international al PSD era obligata in privinta organizarii unor evenimente si a precizat ca nu are nicio calitate in dosarul referitor la vizita la Bucuresti a fostului premier britanic Tony Blair.
Victor Ponta este urmarit penal de procurorii DNA Ploiesti intr-un nou dosar, in care este acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani.
Procurorii DNA il acuza pe Victor Ponta ca in 2012 a beneficiat beneficiat de o suma de bani (220.000 de euro) de la un om de afaceri (Sebastian Ghita) pentru a-l pune pe un loc eligibil pe listele electorale. Cu acesti bani ar fi fost organizata vizita in Romania a unui important lider politic din strainatate (Tony Blair). Ulterior, Sebastian Ghita a fost pus pe listele electorale PSD si a fost ales deputat de Prahova.
Procurorii acuza ca primirea de bani pentru nominalizarea pe listele electorale a unor persoane este folos necuvenit pentru Victor Ponta, cel care are puterea de decizie asupra listelor electorale din pozitia de presedinte de partid.
Victor Ponta este acuzat de folosirea influentei si complicitate la spalare de bani.
Pedeapsa pentru folosirea influentei se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.Adauga un comentariu