Actualitate

BREAKING NEWS. A venit confirmarea pentru Mihai Chirica – UPDATE

Publicat: 24 mai 2015
1
UPDATE 14:22 – Mihai Chirica a afost ales cu majoritate de voturi din cei prezenti la BPJ. Din cei 14 membri prezenti, 8 au votat pentru sustinere acestuia in sedinta de maine a Consiliului Local. Alti 4 au votat pentru sustinerea viceprimarului Gabriel Surdu, iar 2 s-au abtinut. Cei patru care l-au spijinit pe Surdu sunt Victorel Lupu, vicepresedinte CJ si presedintele interimar al organizatiei judetene PSD, Cristian Stanciu, lider de grup PSD in CJ, Mihaela Ivancia, consilier judetean si presedintele Organizatiei de Femei, dar si Ion Campeanu, presedintele TSD Iasi. S-au abtinut de la vot senatorul Florin Constantinescu si Maricel Popa, secretar de stat in Ministerul Economiei si responsabil de colegiul electoral 1.

STIRE INITIALA – Astazi, 24 mai, la sediul PSD Iasi a avut loc o sedinta a Biroului Permanent Judetean (BPJ), la care membrii acestuia au luat act de decizia Biroului Municipal, prin care viceprimarul Mihai Chirica va prelua atributiile de primar, dupa ce Gheorghe Nichita a fost suspendat din functie. Totodata, cei prezenti au luat act si de nominalizarea consilierului Daniel Matasaru pe postul de viceprimar. Sedinta a fost oarecum tensionata, intrucat a existat o tabara care tine cu celalalt viceprimar, Gabriel Surdu. In urma sedintei a fost confirmat faptul ca viceprimarul Mihai Chirica a primit majoritatea voturilor din Biroul Permanent Judetean (BPJ), pentru a beneficia de sustinerea partidului in vederea preluarii atributiilor de primar. Potrivit primelor informatii, Chirica a primit 8 voturi pentru, iar Gabriel Surdu patru.

Vezi si Sedinta importanta la PSD Iasi. Se alege primarul orasului

Ieri dimineata, filiala locala a Partidului Social Democrat a organizat Biroul Permanent Executiv Municipal, acolo unde membrii partidului au trebuit sa supuna la vot numele celui care va prelua functia de primar interimar in locul fostului edil, Gheorghe Nichita, care a fost suspendat din functie pe perioada anchetelor derulate de oamenii legii. Biroul Permanent Executiv Municipal al PSD Iasi a hotarat, cu unanimitate de voturi, ca Mihai Chirica sa ocupe functia de primar interimar al orasului Iasi. Din totalul de 21 de membrii, doar 18 au fost prezenti la sedinta PSD. Mihai Chirica ocupa in prezent functia de viceprimar al orasului si totodata, este presedinte al organizatiei municipale PSD Iasi, fiind in trecut si director tehnic in cadrul Primariei Iasi.Adauga un comentariu