National

BREAKIG NEWS! Statul vinde tot: CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti, Portul Constanta

Publicat: 04 oct. 2016
1

Ministerele energiei, economie si transporturilor vor prezenta pana pe 15 octombrie in Guvern un calendar de implementare a vanzarilor de pachete de actiuni la CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti, Portul Constanta, prin majorarea de capital prin emiterea de noi actiuni si vanzarea acestora pe bursa.

Totodata statul intentioneaza sa cumpere participatia Fondului Proprietatea la Salrom, compania nationala a sarii, se arata intr-un memorandum al Guvernului.

“Se are in vedere consolidarea pozitiei statului ca actionar, prin preluarea directa de la Fondul Proprietatea a pachetului de actiuni, prin cesiunea (totala sau partiala a acestuia)”, se arata in memorandum. Statul detine 51% din Salrom, iar FP 49%.

In urma vanzarii pachetelor de actiuni statul pastreaza pachetul majoritar de actiuni la CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti, Portul Constanta si Salrom. De asemenea statul va pierde/reduce pachetul de actiuni detinut la Rompetrol, Sanevit 2003 Arad, precum si la alte 22 de societati propuse de catre Agentia Domeniilor Statului, sumele obtinute din vanzarea actiunilor vor ramane la dispozitia inteprinderilor publice. In prezent un numar de opt companii cu capital majoritar de stat sunt listate pe piata principala, inca din anul 1997.

Vezi aici memorandumul Guvernului:
Comentarii
  • Statul scoate la licitație acțiunile la Rompetrol pe care KazMunayGas voia să le cumpere cu 200 milioane dolari! Este o aberație a Guvernului actual – vânzarea acţiunilor ar urma să se facă prin licitaţie publică cu strigare, ignorând astfel angajamentul semnat în 2013 cu KazMunaiGas.

Adauga un comentariu