Sport

Boxerul iesean Gheorghe Jugan a luat bronzul la Cupa Romaniei pentru seniori

Publicat: 31 mart. 2016
1

La Braila au avut loc întrecerile Cupei României la box pentru seniori, cu participarea a 61 de pugilisti de la mai multe cluburi din tara. La categoria 69 kg a luat startul în întrecerea de pe malurile Dunarii si ieseanul Gheorghe Jugan, cu dubla legitimare CSM PloiestiCFR Iasi, asistat la coltul ringului de antrenorul emerit Nicu Branzei.

La categoria ieseanului „Chivu” Jugan au participat 8 boxeri, iar sportivul ceferist a ajuns pâna în semifinale, dupa o victorie la puncte, cu scorul de 3-0, în fata lui Ionut Borgovan (CSM Bistrita). În semifinale, Jugan a avut nenorocul sa boxeze cu favoritul categoriei, braileanul Marian Pita (campionul national al categoriei si câstigatorul Centurii de Aur 2015) în fata caruia a pierdut prin TKO, în prima repriza.
În finala categoriei 69 kg, Marian Pita (CSM Braila) s-a impus la puncte în fata lui Daniel Costea (CSM Calarasi), câstigând medalia de aur. Medaliile de bronz au revenit pugilistilor Stefan Calota si Gheorghe Jugan (CSM Ploiesti-CFR Iasi).

„Sportivui iesean Gheorghe Jugan a trebuit sa se multumeasca doar cu medalia de bronz la Braila si cu speranta ca va boxa la Centura de Aur 2016, competitie care se va desfasura la Iasi. Personal sunt multumit de evolutia lui „Chivu” Jugan, tinând cont ca nu este angajat nicaieri, nu are niciun venit si se pregateste cu 10 antrenamente pe saptamâna, mentionând si faptul ca nu are cu cine face box la manusi. Lipsa de meciuri de pregatire si multe altele care sunt strâns legate pentru a face înalta performanta îsi spun cuvântul acum. Iar eu vedeam în el un sportiv pentru participarea la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio din acest an!”, ne-a declarat antrenorul emerit iesean de box, Nicu Brânzei.

La Cupa Romaniei de box de la Braila, în prezenta a 1.300 spectatori la gala finala, doi ieseni au urcat pe cea mai înalta treapta a podiumului, dar din pacate ei nu mai boxeaza în prezent pentru cluburile unde au facut primii pasi în boxul pentru amatori. Ei sunt Andrei Aradoaie (Dinamo Bucuresti) si Mihai Nistor (Steaua Bucuresti, singurul boxer român calificat pâna acum la JO Rio 2016).
În cele 10 finale programate la Braila, cele mai multe medalii de aur au fost adjudecate de pugilistii clubului Dinamo Bucuresti, cu 4 titluri câstigate, în timp ce gazdele de la CSM Braila au obtinut doua medalii de aur.

În urma rezultatelor de la Cupa României de seniori, vor participa la turneul preolimpic din Turcia, de calificare la JO Rio 2016, boxerii Amis Enver (Farul Constanta), Robert Jitaru (CSM Braila), Ninel Gheorghe (Dinamo Bucuresti), Bogdan Juratoni (Dinamo Bucuresti) si Andrei Aradoaie (Dinamo Bucuresti).

Tot la Braila a avut loc si Adunarea Generala a FR Box, prezidata de presedintele iesean Vasile Cîtea, acolo unde au participat si antrenorii clubului CS CFR Iasi, Nicu Brânzei si Tinu Brânzei.
Comentarii
Adauga un comentariu