National

BOMBA! Profesorii nu vor mai primi bani prin programul „Dezvoltarea carierei didactice”, iar unii sunt nevoiti sa restituie sumele din 2015

Publicat: 27 dec. 2015
1

Uniunea Europena le-a dat bani profesorilor, iar acum Ministerul Educatiei ii obliga sa ii dea inapoi. Cadrele didactice din judetul Dolj nu vor mai primi anul viitor bani prin programul „Dezvoltarea carierei didactice”. Ba mai mult, unii dintre ei, au fost deja nevoiti sa restituie sumele pentru ca nu au dorit sa stea sa dea note explicative.

Citeste si Probleme grave pentru decontul navetei profesorilor din judetul Iasi

700 de lei, acesta este suma pe care profesorii din Dolj au primit-o anul acest pentru formare, prin programul „Dezvoltarea carierei didactice„, finantat din fonduri europene. La inceputul acestei luni au aparut insa probleme. Cadrele didactice au fost chemate pentru a da explicatii cu privire la justificarile date pentru suma primita.

Citeste si Consiliul Tineretului din Romania: Tinerii nu sunt o prioritate pentru Guvernul Ciolos

„In mod normal, proiectul trebuia inchis, insa, in fapt, situatia sta cu totul altfel, dupa cum transmit sindicatele. Au aparut deja discutii despre cum se vor recupera banii, pentru ca nu sunt documente justificative. In ceea ce priveste o noua finantare pentru formare profesionala, atat pentru anul in curs, cat si pentru anul viitor, aceasta este exclusa”, a sustinut Constantin Rada, presedintele FSLI Dolj.
Comentarii
Adauga un comentariu