Actualitate

Bomba procurorilor DNA! Primarul Iasului, trimis in judecata pentru inselaciune!

Publicat: 10 feb. 2014
1

@ Cine ar fi crezut ca procurorii vor putea descoase itele acestei afaceri? @ Ancheta procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie a scos la iveala o afacere de cateva milioane de euro, gestionata de primarul Iasului @ Reclamatia la Parchet este depusa de mai multe firme de leasing care au fost tepuite

Citeste si Amanta fostului primar face dezvaluiri despre un scandal cu sex si droguri

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Bacau au decis trimiterea in judecata, sub acuzatiile de inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni, a lui Ionel Onofras, primul primar postdecembrist al municipiului Iasi. Totul i se trage de la tranzactiile comerciale derulate prin intermediul firmei Intercont SRL, la care este actionar. Doi dintre acuzatii din acest dosar, Horia Gurau si Eugen Groapa, au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv.

Citeste si Mesajele secrete trimise de seful masonilor din Iasi catre amanta

Acuzatia de baza este aceea ca Onofras, impreuna cu partenerii lui afaceri, au inselat firmele de leasing atunci cand au achizitionat niste utilaje. „În perioada martie – iunie 2009, inculpatii Gurau Horia, Lovin Catalin Daniel, Pintea Lucian, si Palade Onorica, în baza unei întelegeri prealabile cu inculpatii Onofras Ionel, Giurcanu Doina Laila, si Groapa Eugen, au indus în eroare mai multe societati de leasing cu ocazia încheierii si executarii unor contracte, având ca obiect utilaje marca XCMG (încarcatoare frontale) si JCB (autogreder), utilaje care, în realitate, nu au existat, al caror pret fusese deja platit de proprietar furnizorului extern sau care nu corespundeau specificatiilor tehnice. Mecanismul de fraudare a constat în inducerea în eroare a partilor vatamate cu privire la existenta fizica a utilajelor, ce faceau obiectul contractelor de finantare”, se arata in comunicatul procurorilor. Pentru a reusi sa-i pacaleasca pe cei de la leasing, au falsificat mai multe documente, printre care: contracte de vânzare / cumparare, procese verbale de predare / primire si receptie, facturi fiscale, certificate de garantie, înscrisuri sub semnatura privata false.

Citeste si SENZATIONAL: Aceasta este cea mai scumpa casa din Iasi – FOTO

„Astfel, în cadrul tuturor contractelor de leasing, utilajele apar ca fiind cumparate de catre utilizatori de la o societate comerciala la care inculpatul Onofras Ionel era actionar majoritar, iar inculpata Giurcanu Doina Laila era administrator. La rândul ei, societatea celor doi inculpati a achizitionat utilajele de la doua firme al caror administrator era inculpatul Groapa Eugen. Ratele aferente contractelor de leasing au fost platite timp de câteva luni de catre societatile utilizatoare, dupa care le-au întrerupt, concomitent cu cedarea partilor sociale catre persoane din Republica Moldova”, au completat procurorii. Prejudiciul adus firmelor de leasing este de 6.867.678,46 lei si 783.683,72 euro.
Comentarii
  • Sugerez: precizati in titluri numele, pe langa functia celui despre care se scrie. S-a mai scris, in acelasi mod, fara nume in titlu, despre prefectul de Iasi. Nu este corect ! De ce trebuie sa se enunte astfel de titluri, socante pentru unii, la prima lectura a titlurilor ? Realizati ce consecinte pot fi pentru sanatatea celor aflati in functie ? Este oare un atentat la sanatatea lor ?

  • Tribunalul Bacau – DNA

    Condamnă pe inculpatul ONOFRAŞ IONEL, … după cum urmează: …….Pedeapsa rezultantă de executat: 4 ani şi 4 luni închisoare, în condiţii de detenţie, la care adaugă pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b. g din C.p.

    Mai departe cautati pe internet.

Adauga un comentariu