Local

Bomba pe piata ieseana! Dispare unul din cele mai cunoscute hipermarketuri

Publicat: 10 mart. 2015
1

@ Un mare magazin va pune lacatul pe o afacere uriasa @ In curand nimeni nu va mai recunoaste aceasta zona a orasului @ Detaliile transformarii au fost puse la punct intr-o negociere dintre doua puteri ale Europei

Zona industriala a Iasului isi va schimba infatisarea dupa ce unul dintre cele mai mari magazine din zona materialelor de constructii si amenajari interioare se va inchide. Mai exact, cei de la Baumax renunta la afacerile din Romania, lasand locul francezilor care administreaza magazinele Leroy Merlin. Retailerul austriac de bricolaj Baumax a ajuns la un acord cu grupul francez Adeo, proprietarul magazinelor Leroy Merlin, pentru vanzarea celor 15 magazine pe care le detine in Romania, printre care si magazinul de la Iasi. Modul de vanzare stabilit este o tranzactie in actiuni.

„Suntem multumiti ca am gasit o solutie foarte buna pentru Baumax Romania, care asigura o perspectiva pozitiva pentru toti cei implicati, mai ales pentru furnizori, care pot continua pe piata din Romania la fel ca pana in prezent. Baumax isi poate continua restructurarea cu bancile, in principal pe cele cinci piete cheie ale companiei”, a declarat Michael Hurter, directorul general al Baumax. Anul trecut, presa economica centrala incerca sa gaseasca motivele care au stat in spatele acestei schimbari.

„Baumax pleaca din România ca urmare a dificultatilor financiare cu care se confrunta familia Essl, actionarii companiei, dar si a rezultatelor sub asteptari înregistrate pe piata locala. Compania nu si-a publicat informatiile financiare pentru anul 2013, dar potrivit informatiilor ZF, cifra de afaceri a companiei a fost de circa 110 milioane de euro, în scadere de la un nivel de 122 mil. euro în 2012”, notau cei de la Ziarul Financiar in urma cu doar cateva luni. Intre timp austriecii au publicat datele oficiale, confirmand estimarile. Astfel, la Iasi, magazinul Baumax mai are doar o scurta perioada de viata, dupa care se va trece la transformarea acestuia intr-un magazin Leroy Merlin. Francezii de la Leroy Merlin sunt prezenti în România din 2011, printr-un magazin deschis în Bucuresti, iar în septembrie 2014 au inaugurat al doilea centru comercial, la Craiova. Leroy Merlin detine aproape 350 de magazine cu suprafete între 6.500 si 17.000 metri patrati în 12 tari. Oferta de la rafturi e cuprinsa între 30.000 si 60.000 de produse, iar în 2013 a înregistrat o cifra de afaceri de 13 miliarde de euro.
Comentarii
 • In toata Europa, supermarcheturile sint scoase in afara oraselor, numai la noi, nenorocitii, spagarii de primari i- au primit in orase, distrugind in acest fel micile magazine de cartier ! De primarii corupti, nu se leaga nimeni ?

   • Buna ziua, sunt profesor de matematica de 25 de ani la un liceu de prestigiu din Iasi. Vreau sa mentionez ca un vecin de-al meu detine un magazin in cartier si in 20 de ani l-am vazut schimband mult automobile, nu ma pricep la masini ca nu am permis si nu-mi permit una insa pot mentiona de altfel ce scria pe portbagajul lor – BMW 745, Audi a8, Mercedes E 320 si S400 CDI si cam atat am retinut (ca profesor de matematica retin usor nume, cifre etc. …). Eu personal stau in chirie si merg cu autobuzul zilnic la munca si in concediu de 10 ani n-am mai fost. El, vecinul meu, proprietar de magazin de cartier si-a mai luat un apartament cu 3 camere in blocul in care eu locuiesc cu chirie. Am fost sa cumpar de 3x ori de la el si de fiecare data nu mi s-a eliberat BON FISCAL. Nu e obligatoriu bonul fiscal? Fara bon fiscal din cate stiu nu e corect…si banuiesc ca de 20 de ani magazinul a eliberat maxim 60 de bonuri pe an…?!

   • toate hypermarketurile PRAKTIKER, BAUMAX, KAUFLAND, CARREFOUR, SELGROS sunt pozitionate in zone industriale si periferice ale orasului Iasi, ca mai apare o BILLA, LIDL, PROFI prin cartiere e bine, mai aproape de casa omului

 • iar interesul angajatilor era „total”. Nici macar odata un produs ce era la oferta la raft nu figura asa la casa de marcat…

  • „buna dimineata” au auzit si cei de la bzi ca Baumax se rebrenduieste, ce veste minunata , pacat aveti sediul chiar langa ei si abia acum ati aflat?!! sa mori tu rem ca n-ai gasit ce voiai la oferta, ba mai mult ai vrut sa vezi ce vrei tu la oferta iar interesul angajatilor era total mai ales cand nu stii ce face un bec.. voi vedeti rafturile goale dar nu vedeti cealalta jumatate plina a „paharului” ,daca veti fi un pic mai atenti pe unde mergeti ati vedea ca este riscant sa treceti peste marfa care nu este expusa la raft si pe langa utilajele cu care lucreaza angajatii ca sa expuna acea marfa , deja se incepe reamenajarea , scade „domnule cumparator” un an din cei doi in care vedeati ca bate vantul.

 • directorul de la baumax si acolitii lui de pe raioane au furat si au scos marfa fara acte de miliarde de lai fara sa ii controleze nimeni..

Adauga un comentariu