Local

BOMBA! Miscare surpriza a procurorilor anticoruptie! Au cerut arestarea preventiva pentru Relu Fenechiu!

Publicat: 24 iun. 2016
1

@ Desi se afla in spatele gratiilor pentru cinci ani de zile, ieri, procurorii de la DNA au cerut un mandat de arestare preventiva pe numele lui Relu Fenechiu @ Procurorii vor un nou mandat pe numele lui Relu Fenechiu, pentru ca acesta sa nu influenteze noua ancheta care se afla in curs de solutionare @ Fostul ministru iesean este acuzat ca a primit o spaga de 620 mii euro pentru ca a intermediat un contract in Ministerul Justitiei

Ieri, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti au cerut judecatorilor din cadrul Tribunalului arestarea preventiva a lui Relu Fenechiu pentru o perioada de 30 de zile, sub acuzatiile de trafic de influenta si spalare de bani. Relu Fenechiu a fost prezentat in fata judecatorilor ploiesteni alaturi de Ion Krech, director al Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului Justitiei si membru in comisia de licitatie care a aprobat implementarea unui soft in valoare de peste 14 milioane de lei.

„Procurorii au dispus punerea în miscare a actiunii penale fata de inculpatul Fenechiu Relu, la data faptelor deputat în Parlamentul României, cu privire la infractiunile de trafic de influenta, în forma continuata si spalare a banilor. Inculpatilor Krech Ion si Fenechiu Relu li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala”, au precizat ieri procurorii de la DNA.

Din acuzatiile aduse de procurorii de la DNA reiese ca Fenechiu a intermediat semnarea contractului pentru o spaga de 15 la suta din valoarea contractului. „În perioada 2012-2013, suspectul Krech Ion, în calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului de Justitie, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister si membru în comisia de licitatie, a pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei firme de software, în trei transe, suma totala de 239.000 euro. Acesti bani au fost pretinsi si primiti pentru ca suspectul Krech Ion sa sprijine aceasta firma în câstigarea licitatiei pentru atribuirea si derularea unui proiect derulat de Ministerul Justitiei, în valoare de 14.700.000 lei fara TVA”, au mentionat procurorii.

„Concret, cu câteva luni înainte de publicarea oficiala, prin intermediul aceluiasi intermediar, suspectul Krech Ion a remis reprezentantilor firmei de software caietul de sarcini ce urma sa fie publicat de Ministerul Justitiei. În acelasi sens, suspectul a mai conceput si redactat împreuna cu reprezentantii firmei respective, documentele aferente licitatiei, inserând în cuprinsul lor cerinte menite a-i favoriza pe acestia din urma”, au mai completat acestia.

Cer arestarea preventiva, desi este arestat deja

In schimbul banilor primiti, Ion Krech ar fi asigurat si buna derulare a contractului, a sustinut si fundamentat note interne, a semnat fise de acceptanta, acte aditionale si a ajutat la deblocarea platilor atunci cand interveneau probleme. „În perioada 2012-2014, suspectul Fenechiu Relu, în calitatea amintita mai sus, a pretins si a primit de la o firma de software, un procentaj de 15% din valoarea a doua contracte promovate de Ministerul Justitiei (în valoare de 14.700.000 lei fara TVA) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (în valoare de aproximativ 1.800.000 euro), pentru sprijinul promis si acordat în câstigarea si derularea acestor proiecte. Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin interventia sa la functionari din cadrul Ministerului Justitiei sau la persoane din conducerea societatii farmaceutice, asupra carora avea influenta la acel moment. Pentru acest „ajutor”, suspectul a primit de la reprezentantii firmei de software, prin intermediul a doua societati pe care le controla, suma totala de de 620.000 euro”, au completat procurorii.

„Pentru a disimula provenienta ilicita a banilor, între cele doua societati si firma de software au fost încheiate mai multe contracte de prestari servicii, în realitate serviciile respective fiind efectuate doar de catre angajatii acesteia din urma”, au conchis acestia. Ieri, in sala de judecata, Relu Fenechiu a incercat sa-i convinga pe judecatori ca este nevinovat si ca nu sunt probe impotriva sa. Avand in vedere ca este deja in spatele gratiilor in dosarul Transformatorul, emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele acestuia pare o actiune excesiva a procurorilor. Vom reveni!
Comentarii
  • L-am urat petru ca a facut mult rau animalul asta ,dar acum parca mi-e mila de copii lui (lui nu i-a fost mila de copii altora)

  • Speram sa contacteze vreo boala mortala, incurabila.
    Merge si o crima intre interlopi.
    Oricum, La Multi Ani!!! Multi, Multi, Multi, de tot!

  • Lui RELU FENECHIU, procurorului *** şi celorlalţi din clica lui SABAIDUC de DUMEŞTI să li se ia şi cămaşa de pe ei căci au luat toate terenurile oamenilor din satul Hoiseşti şi le-au vândut străinilor. Bâlbâitul de BUTNARU, CEZAR URSU si soţia lui , BAZGAN, COCOVEICĂ, când răspuns de faptele lor?

Adauga un comentariu