Eveniment-Social

BOMBA in mediul cultural iesean. Directorul Cristian Hadji Culea si-a dat DEMISIA

Publicat: 10 oct. 2016
1

Actualul director al Teatrului National (TNI) Vasile Alecsandri din Iasi, Cristian Hadji Culea – desemnat de Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) ca membru in Consiliul de Administratie (CA) al Societatii Române de Televiziune (SRTv) si-a anuntat demisia din aceasta functie, printr-un e-mail transmis sefei TVR, Irina Radu, duminica, 9 octombrie 2016.

Citeste si :  Nota de trecere pentru directorul Nationalului iesean, Cristian Hadji-Culea, de la Ministerul Culturii

„Va rog sa primiti demisia mea din Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune si sa o transmiteti, conform legii, conducerii Parlamentului Romaniei”, a mentionat Hadji-Culea in documentul trimis Presedintelui-Director General al SRTv. Locul ramas vacant in urma demisiei acestuia va fi ocupat de Gheorghe Balasoiu, nominalizat de ALDE, fiind desemnat supleant in CA.

Actualul Consiliu de Administratie al TVR si-a inceput mandatul in martie 2016. Cristian Hadji Culea a fost, intre 1998 si 2002, Presedinte-Director General al Televiziunii Române. Din 2006 este directorul Teatrului National Vasile Alecsandri din Iasi. Acesta este casatorit cu Lamia Beligan, fiica regretatului mare actor al Romaniei, Radu Beligan. Atat in timpul mandatului ca director al TVR, cat si in primii ani de mandat la sefia Nationalului iesean, acesta a fost acuzat de o serie de nereguli si de abuzuri.

Citeste si :  Directorul Hadji-Culea vine cu Trei surori la Teatrul National
Adauga un comentariu