Sport

BOMBA in lumea tenisului! Roger Federer se retrage din competitii: „Am trait ore dificile”

Publicat: 12 apr. 2016
1

Roger Federer (34 ani) a recunoscut ca se gândeste la momentul retragerii din activitatea sportiva, însa a precizat ca acel moment trebuie sa vina „în mod natural”, fiind un lucru inevitabil pentru orice jucator.

Jucatorul din tara Cantoanelor, care nu a mai evoluat de la Australian Open, din luna ianuarie, urmeaza sa-si faca revenirea în competitie cu ocazia Mastersului 1.000 de la Monte Carlo, transmis în exclusivitate de Digi Sport în perioada 11-17 aprilie, dupa operatia la genunchiul stâng pe care a efectuat-o în aceasta iarna, la finalul competitiei de la Antipozi, unde a fost eliminat în semifinale de sârbul Novak Djokovic.

„Am trait ore dificile si am simtit ca lumea mea era fragila. Am realizat ca nu eram decât un trecator. Mi-a fost teama în ceea ce priveste operatia si am fost foarte nelinistit când m-am trezit.
Apoi, când m-am putut deplasa cu ajutorul cârjelor si am facut primul meu pas adevarat, ceea ce a fost foarte complicat la început, totul a decurs mai bine”, a povestit Federer într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien. Campionul elvetian a recunoscut ca momentul retragerii sale din activitate este tot mai aproape, însa deocamdata simte înca placerea de a juca si a participa la turnee.

„Da, ma gândesc la retragere si ma întreb ce cale va urma reflectia mea. Fiecare jucator a trait acest lucru în mod diferit si, uneori, nu ai de ales. Acest lucru trebuie sa vina în mod natural si va trebui sa ma simt confortabil cu decizia.

Dar recunosc ca este placut acasa, mai ales sa ramâi în acelasi loc o perioada mai lunga. Cu exceptia momentelor în care trebuie sa plec din nou în circuit, simt înca aceasta placere. Va veni însa un moment în care va trebui sa iau o decizie definitiva. Pentru moment, sunt fericit asa”, a mai declarat Federer.

În privinta viitorului sau profesional dupa ce va agata racheta în cui, elvetianul a precizat: „Am spus mereu ca nu voi fi nici antrenor si nici comentator, însa cine stie? Niciodata sa nu spui niciodata. Voi iubi întotdeauna tenisul si cred ca va trebui sa ramân implicat, poate doar ajutând copiii în Elvetia, înca nu stiu”. Detinatorul recordului de victorii în turneele de Grand Slam (17) a fost rugat sa comenteze si recentele scandaluri care au afectat lumea tenisului, cele legate de meciurile trucate si cazurile de dopaj, în special cel al rusoaicei Maria Sharapova. „Nu stiu nimic despre pariuri, nu am fost abordat niciodata”, a spus Federer în privinta meciurilor trucate în beneficiul retelelor de pariuri ilegale. În ceea ce priveste dopajul, acesta a precizat ca „cei care au fost prinsi nu mai sunt în circuit”, iar scandalul care o vizeaza pe Maria Sharapova „este un lucru negativ pentru sport”, însa „trebuie asteptat verdictul”.
Adauga un comentariu