Local

Bomba in lumea afacerilor. O banca vrea sa vanda un Mall construit de un afacerist din Iasi

Publicat: 29 aug. 2016
1

@ Societatea a intrat in insolventa la sfarsitul anului trecut @ Datoriile societatii se apropie de fabuloasa suma de 6 milioane de euro

Afacerile din zona Moldovei ar putea inregistra in perioada urmatoare o premiera, si anume vanzarea prin licitatie a primului Mall. Este vorba despre Mall-ul construit la Botosani de firmele controversatului afacerist iesean Danut Prisecariu. Societatea care administreaza Mall-ul, si anume Uvertura City Mall SRL din Botosani, a intrat in insolventa la sfarsitul anului trecut, inregistrand datorii de aproape 6 milioane euro. Societatea a solicitat aprobarea unui plan de reorganizare, cererea fiind admisa de judecatorul sindic.

Insa pe langa planul de reorganizare propus de Uvertura City Mal SRL, lichidatorul a mai primit si o solicitare de la cel mai mare creditor al societatii, si anume Banca Transilvania. Astfel, Banca Transilvania propune ca Mall-ul din Botosani sa fie administrat in perioada urmatoare de o firma de profesionisti, astfel incat in cel mai scurt timp afacerea sa poate fi vanduta la un pret cat mai avantajos. Pe scurt, Banca Transilvania vrea ca Mall-ul din Botosani sa fie vandut, pentru a-si recupera banii.

„Administrarea debitoarei se va face de catre un profesionist tert, care va face diligentele sale pentru maximizarea averii, identificarea unor noi chiriasi, marketarea in vederea identificarii unui posibil cumparator. De asemenea, propunem vanzarea activului la valoarea creantelor. Valoarea de pornire la licitatii va fi identica cu valoarea creantelor propuse a fi achitate prin plan si se va diminua pe masura realizarii planului”, se arata in planul de organizare propus de Banca Transilvania.

Uvertura City Mall din Botosani are datorii totale de 252.154.528 lei, din care 32.117.287 reprezinta creantele Bancii Transilvania. De asemenea, unul dintre cei mari creditori este Primaria Botosani, care are de recuperat taxe si impozite locale in suma de circa 2.295.528 lei. Din valoarea totala a datoriilor de 252.154.383 lei, suma de 35.861.535 lei reprezinta creante garantate, creantele salariale sunt in suma de 11.464 lei, creante bugetare- 182.972 lei, creante chirografare- 166.554.456 lei, creante subordonate- 49.543.955 lei.

In planul de reorganizare propus de Uvertura City Mall se propune continuarea activitatii, maximizarea veniturilor prin inchirierea spatiilor disponibile si plata esalonata a datoriilor pe o perioada de 3 ani. Interesant este ca, cei mai multi creditori au aprobat ambele planuri de reorganizare. Judecatorul va decide in perioada urmatoare care dintre cele doua planuri de reorganizare urmeaza sa fie implementat.
Comentarii
Adauga un comentariu