National

BOMBA! Emil Boc a fost AUDIAT, in SECRET, la DIICOT

Publicat: 18 oct. 2016
1

Emil Boc a fost audiat, in secret, la DIICOT. Conform anumitor surse, Boc a fost interogat cu privire la faptele pentru care sunt cercetati inculpatii din dosarul ROMPETROL.

Primarul PNL al municipiului Cluj-Napoca a petrecut mai bine de doua ore in biroul procurorilor. Aceleasi surse precizeaza ca acesta are calitatea de martor, deocamdata.

Pe 24 mai, presedintele Klaus Iohannis a semnat cererile formulate de DIICOT de incepere a urmaririi penale pe numele a patru fosti ministri implicati in dosarul Rompetrol II — Mihai Tanasescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea.

DIICOT sustine ca, in perioada septembrie — octombrie 2003, ministrul Finantelor, Mihai Tanasescu, si ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu, „si-au exercitat cu rea-credinta atributiile de serviciu, in urma unei intelegeri cu Dan Costache Patriciu, George Philip Stephenson si Alexandru Nicolcioiu, in sensul initierii si promovarii OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale SC Rompetrol Rafinare SA, la data de 30 septembrie 2003, in cuantum de aproximativ 603.000.000 dolari, au fost convertite in obligatiuni subscrise de catre Ministerul Finantelor Publice”.

Urmare a activitatii celor doi fosti ministri, la data de 24 octombrie 2003, in sedinta de Guvern a fost adoptata OUG 118/2003 cu nerespectarea dispozitiilor HG 555/2001 si ale Legii 24/2000, „nefiind respectate niciuna dintre etapele obligatorii prevazute in cele doua acte normative”.
Comentarii
  • Dosarul Rompetrol îi vizează în primul rând pe apropiații lui Dinu Patriciu și cu politicieni corupți, nu are nicio legătură cu compania Rompetrol de astăzi, care are un alt management responsabil și care nu se coboară la nivelul mizeriei politice din țară.

  • Apropo de guvernul portocaliu – tin minte ca Sorin Blejnar a pus in mod abuziv sechestru Rompetrol, in perioada in care Basescu se lupta cu Patriciu. Va dati seama cate decizii mafiote s-au facut pe vremea aceea, daca nici azi nu stim exact ce s-a intamplat?!

  • Rompetrol este una dintre cele mai mari companii din țară – are circa 5.000 de angajați în România, peste 50.000 de persoane depind de activități și operațiuni. Dar vad ca in continuare exista controverse nu legate de lucruri facute de companie, ci legate de Dinu Patriciu, cei din jurul sau si politicienii (multi corupti) cu care au facut acestia afaceri. E rusinos, gonim investitorii din tara cu astfel de scandaluri!

Adauga un comentariu