National

BOMBA! Dorin Cocos RECUNOASTE toate acuzatiile. Iata ce a sustinut in fata instantei

Publicat: 15 sept. 2015
1

Dorin Cocos a solicitat magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa fie judecat mai repede prin procedura simplificata, dupa ce a recunoscut toate acuzatiile care i se aduc in dosarul ANRP. Dorin Cocos ar vrea ca procesul sau sa se termine mai repede, insa judecatorii au insistat ca el sa dea o declaratie detaliata in acest dosar, in care este acuzat de trafic de influenta si dare de mita. „Solicit procedura simplificata. Recunosc toate acuzatiile. Rog sa se tina cont de colaborarea mea cu DNA„, a declarat Dorin Cocos in sala de judecata. Judecatorii au insistat insa ca Dorin Cocos sa dea o declaratie detaliata in acest dosar, in care este acuzat de trafic de influenta si dare de mita. „Pe Gheorghe Stelian il stiam din 2006. Ne-am imprietenit dupa mai multe afaceri imobiliare. In 2010, l-am intalnit pe Sergiu Diacomatu, care mi-a zis ca lucreaza la ANRP. Ulterior, am aflat ca e vicepresedinte. Pentru ca Gheorghe Stelian avea un dosar la ANRP, l-am rugat sa ne ajute. I-am promis bani, 2,5 milioane de euro in mai multe transe. I-am promis sprijin politic ca sa ramana in functie. Sergiu Diacomatu a zis ca ma ajuta, dar are nevoie de sustinere. Printr-o cunostinta, am intrat in legatura cu Crinuta Dumitrean si i-am promis 800.000 euro”, a declarat Dorin Cocos. El a explicat ca Gheorghe Stelian mai avea un dosar la ANRP, in care solicita despagubiri.

Vezi si SOC! Elena Udrea a pus capat relatiei

Sergiu Diacomatu avea deja sprijin politic, i-am dat si 5 milioane de euro. Crinutei Dumitrean i-am dat un milion de euro, iar lui Dragos Bogdan 800.000 euro. Toti banii ii dadeam in transe, ca sa ma asigur ca dosarul va fi rezolvat. Atat le-am zis: sa rezolve dosarul, sa bage despagubiri. Eu am primit pentru al doilea dosar 8 milioane de euro, ca sa rezolv problema, dar am ramas doar cu 1,2 milioane de euro. (…) Era de notorietate ca la ANRP toti membrii se intelegeau inainte de sedinta. Nu am avut emotii ca vor da vot pozitiv. Toate functiile se dadeau politic”, a adaugat acesta. Dorin Cocos a mai spus ca a cunoscut-o pe Alina Bica in anul 2013, insa nu a vorbit niciodata cu aceasta despre bani sau terenuri. Cocos a precizat ca fosta lui sotie, Olguta Chiriac, si Alin Cocos i-au vandut lui Ionut Mihailescu, consilierul Alinei Bica, un teren din Snagov. „Stiam de la Mihailescu ca terenul va fi impartit cu Alina Bica. I-am spus lui Alin sa vanda terenul ieftin, in rate, fara avans, orice varianta doreste Alina Bica pentru ca nu se stie niciodata”, a mai dezvaluit Dorin Cocos. In dosarul ANRP, Alina Bica este acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor. In acelasi dosar, mai sunt judecate si alte persoane care erau in componenta comisiei: Crinuta Dumitrean, Dragos Bogdan, Lacramioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Catalin Teodorescu si Remus Baciu.

Vezi si Gusa: Basescu doreste sa negocieze cu statul roman clementa pentru apropiatii penali

De asemenea, au mai fost deferiti justitiei evaluatorul Emil Nutiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe si Dorin Cocos, fiul acestuia, Alin Cocos, si Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al sefei DIICOT. „In 15 martie 2011, inculpatii Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan si Alexandru, in calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuziva a atributiunilor de serviciu, au aprobat, in unanimitate, raportul de evaluare intocmit de expertul evaluator Emil Nutiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilita la 377.282.300 lei. Aceasta reprezinta o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu aceasta suma in dauna bugetului de stat si a facilitat obtinerea unor avantaje patrimoniale de catre Gheorghe Stelian si alte persoane”, sustin procurorii. Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului sau consilier Ionut Mihailescu si in cote parti egale cu acesta, un teren in suprafata de 4.425 metri patrati in Snagov, judetul Ilfov. Primirea acestui teren a fost in stransa legatura cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, in calitate de secretar de stat si de reprezentanta a Ministerului Justitiei in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despagubire pentru un teren din Capitala.
Adauga un comentariu