National

BOMBA CU CEAS pe care sta economia lumii face din nou TIC-TAC

Publicat: 07 apr. 2014
1

Pretul global al alimentelor a crescut in luna martie cu 2,3%, cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni. Bomba cu ceas care ameninta economia planetei – criza alimentelor – isi face din nou simtita prezenta.

Predictiile meteorologice nefavorabile, precum si anexarea Crimeei de catre Rusia, eveniment ce a generat incertitudine pe piata cerealelor, in special pe cea a graului, au fost principalii factori care au determinat cresterea brusca a preturilor, informeaza Reuters.

Citeste si Alimentele de care trebuie sa ne ferim pentru a ne pastra mintea intacta

„Tensiunile politice de genul celor la care asistam astazi prezinta riscuri care pot conduce la situatii asemanatoare celor din Razboiul Rece, in care tarile achizitioneaza cereale nu numai pe baza diferentelor de preturi, ci si a aliantelor politice”, este de parere Abdolreza Abbassian, economist senior FAO.

Citeste si Nutrienti care te ajuta sa slabesti si alimentele in care se gasesc

Potrivit raportului FAO, toate categoriile de alimente – cu exceptia lactatelor, care au scazut cu 2.5 puncte procentuale pentru prima data in patru luni – au inregistrat cresteri.

Citeste si Ii auzi pe unii spunand: “Nu iau calciu fiindca fac pietre la rinichi”. O tampenie!

Indicele FAO al preturilor la zahar a avut o medie de 253.9 puncte in luna martie, crescand cu 7.9 puncte pe fondul temerilor fata de disponibilitatea in scadere din Brazilia si Thailanda, respectiv din cauza secetei si a productiei reduse de trestie de zahar.
Adauga un comentariu