Magazin

Bolile care te pot ucide in 24 de ore

Publicat: 03 ian. 2016
1
Cu toate ca cea mai de temut boala din lume este cancerul, exista cateva afectiuni care pot ucide in doar 24 de ore. Este vorba despre meningita, boala Chagas, accidentul vascular cerebral (AVC), MRSA, Ebola si Febra Dengue. Meningita este o inflamatie a membranelor de protectie care invelesc creierul si maduva spinarii, cunoscute sub denumirea de meninge. 
Boala Chagas este foarte frecventa in tarile din America Centrala si de Sud. Afectiunea este determinata de infectia cu protozoarul Trypanosoma cruzi, transmis prin intermediul unei insecte care se hraneste cu sangele gazdei si adesea lasa fecale langa locul intepaturii. Daca persoana se scarpina, va contamina leziunea cu fecalele purtatoare de parazit. Accidentul Vascular Cerebral (AVC) se remarca in randul din ce in ce mai multor persoane tinere. Persoana nu poate zambi, nu poate ridica ambele brate la acelasi nivel si prezinta dificultati in vorbire.
MRSA este o varietate recenta de bacterie de Stafilococus auriu, caracterizata prin rezistenta sa la agenti antibiotici (antibiorezistenta). Prin toxinele sale poate cauza diferite afectiuni, de la reactii cutanate pana la septicemii grave. Ebola este o boala infectioasa virala severa, adesea fatala, provocata de virusul Ebola (Ebolavirus), care se manifesta prin afectiuni hemoragice severe. Are o rata de letalitate de pana la 90% la om. Febra Dengue este o infectie cauzata de un virus care este transmis de tantari. Afectiunea este cunoscuta si sub numele de „febra oaselor rupte”, deoarece durerile osoase pot fi atat de intense incat creeaza senzatia ca oasele se rup. Adauga un comentariu