National

Boldea: Sunt in Kenya. Ma voi intoarce in tara

Publicat: 26 mart. 2012
1
Deputatul Mihail Boldea a intervenit telefonic duminica la Romania TV, la scurta vreme dupa declaratiile presedintelui Traian Basescu cu privire la cazul sau, si a anuntat ca saptamana viitoare se va intoarce in tara. Boldea a spus ca se afla in Kenya si luni dimineata va merge la consulat.
Mihail Boldea se afla in Kenya si este pregatit sa mearga la consulat pentru actele necesare intoarcerii sale in tara. Deputatul a facut aceste declaratii, in direct, la Romania TV, in emisiunea Romania Exclusiv.
„Maine (luni n.red.) dimineata voi cauta biletele de avion pentru a ajunge in tara”, a declarat Boldea.
Intrebat in legatura cu afirmatiile presedintelui Traian Basescu care a spus ca nu exista nici un interes sa fie retinut pe teritoriul altui stat, Boldea raspuns: „Presedintele are dreptate. Asa voi face, nu vreau sa ajung pe mana autoritatilor kenyote fiindca nu-mi doresc acest lucru. Vreau sa merg la consulat cum ajung la Nairobi si o sa raman acolo pana cand o sa am biletul de avion, in conditiile in care, am inteles, ca sunt dat pe Interpol (…) Merg la consulat pentru a mi se face formele consulare ca, apoi, impreuna cu consulul sa-mi iau bilet de avion, sa fiu insotit la avion si sa ma intorc in tara. Nu astept autoritatile din Romania, vin eu. Autoritatile romane sunt reprezentate de consul. Ajung la consulat, fac rezervarea la avion, ma urc in avion si vin. Am nevoie de hartii de insotire in conditiile in care sunt urmarit international”, a adaugat Boldea.
Deputatul a spus ca a plecat din tara in conditiile in care nu avea „nici o informatie” din care sa rezulte ca urmeaza sa i se ridice imunitatea si „nici o informatie” despre ce avea sa se petreaca in zilele urmatoare plecarii sale din tara.
Boldea a precizat ca, din decembrie si pana acum, a plecat de 30 de ori din tara si nimeni nu l-a impiedicat sa faca acest lucru. „Nu vreau sa ma sustrag. Asist cu stupoare la aceasta parada de declaratii pe care le fac organele statului ca sa arate cat de credibile sunt”, a acuzat Boldea.
El a reclamat faptul ca a fost batut la DIICOT Galati si a aratat ca el nu vrea sa dea declaratii acolo. „Toti procurorii de la DIICOT Galati sunt cumetri. Cui sa ma plang acolo? Cum sa fac? Vreau sa fiu anchetat corect de procurori independenti si obiectivi care sa aplice corect justitia, nu legea pumnului”, a spus deputatul.
Boldea a mai aratat ca nu a plecat „de frica din tara”, iar plecarea sa nu are legatura cu audierea si retinerea unor persoane.
„Eu mi-am vazut de treaba si am plecat fiindca nu aveam nicio obligatie pe teritoriul Romaniei. Era obligatia autoritatilor romane sa faca procedurile legal. (…) Nu am plecat din Romania de teama. Daca imi era frica, nu ma intorceam saptamana viitoare in tara. Vreau sa vin in tara sa lamuresc situatia”, a completat deputatul.Adauga un comentariu