National

Bogdan Olteanu scapa de celula

Publicat: 29 iul. 2016
1

Magistratii au decis ca Bogdan Olteanu sa fie in arest la domiciliu pentru urmatoarele 30 de zile. Decizia poate fi contestata de procurorii DNA.

Bogdan Olteanu a fost retinut joi noapte, sub acuzatia ca, in perioada iulie – noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vintu suma de 1 milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

„In perioada iulie – noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri ( n.r. – Sorin Ovidiu Vintu) suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii (n.r. – Liviu Mihaiu). Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic”, sustin procurorii DNA.

Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii.
Comentarii
Adauga un comentariu